Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mától beköszöntött a határok nélküli síelés

2007.12.21. Bata Attila

A mai naptól jelentősen egyszerűsödik a határátlépés az osztrák, a szlovák és a szlovén síterepek felé. Bár már régóta nem kellett alapos vámvizsgálaton átesni a határon, az esetek többségében csak meg kellett villantani az útlevelet, azért lesz néhány előnye annak, hogy mától eltűntek a határok három szomszédunk felé.

Ugyan hiába az egyszerűsített vámkezelés, azért az előző hétvégén is szép kis dugó alakult ki a hegyeshalmi határon, amikor a magyar síelők a pályabezárások után szinte egyszerre indultak haza a közeli osztrák terepekről. Emlékszem még nem is olyan távoli időkre, amikor a Donovaly-ból hazatartó magyar autók torlódtak fel Parassapuszta előtt.

Mától ezeknek a várakozásoknak talán mindörökre vége. A határállomások legtöbbjét leszerelik, és szükség esetére csak a minimális infrastruktúrát hagyják meg, mint például 2008 nyarára, amikorra az osztrákok visszaállítanák a határellenőrzést a labdarúgó EB miatt. A közúti határokkal ellentétben a repülővel síelni induló honfitársaink tavaszig még számíthatnak vámkezelésre Ferihegyen.

Az új helyzetben csak annyi változik, hogy ellenőrzés nélkül, szabadon, bármelyik úton átkelhetünk ebbe a három országba, de természetesen továbbra is magunkkal kell vinni valamilyen személyazonosság igazolására alkalmas iratot, nem árt biztosítást kötnünk, és betartani a másik ország szabályait.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.