Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Helyzetjelentés a magyar pályákról - 2008.01.04.

2008.01.04.

Helyzetjelentés a magyar pályákról - 2008.01.04. Hétvégére jelentős változás várható a hóviszonyokban. Ha minden kedvezően alakul, akkor akár 10-20 cm friss hó is lehullhat a síterepeken, de sajnos egyelőre az esőt sem lehet teljességgel kizárni. A jelenleg is üzemelő síterepeken kívül hétvégén már Dobogókőn is lehet síelni!

Dobogókő

Szombattól itt is újra kinyitnak. Az idei szezon egyik legkorábban nyitó síterepén november 20. óta szünetelt a síelés, de szép lassan gyűlik a hó a pályán. Jelenleg körülbelül 20 cm a hó vastagsága a pálya, a hógyűjtés és szállítás továbbra is folytatódik. A ratrakolást péntek éjszakára tervezik, így szombattól folytatódhat az átmenetileg szünetelő síszezon Dobogókőn!

Mivel szombatra hószállingózást, vasárnapra és keddre pedig havazást mondanak, az üzemelés jó eséllyel a hétvégétől már folyamatos lehet. Most hétvégén és a jövő héten a tányéros felvonóval és mindkét pályával (összesen 2,3 km sípálya) működnek.

Visegrád-Nagyvillám

2007. december 30-án hazánkban először snowtubing (traktorbelsős lecsúszás vagy hófánk) pálya kezdett működni a visegrádi Nagyvillám Sípályán. A 2. webkamera szélén látható a pálya működés közben. Minden nap a sípályával párhuzamosan nyitva van. Sok pályán síelő gyerek és felnőtt kipróbálta már, és le sem akartak szállni róla. A tubing az ingyenes szánkópályánkról is látható, így sokan a szánkókat félretéve nálunk is csúszkáltak. A környező szállodákból is számos látogató érkezik, bár egy kicsit "alulöltözötten" jönnek, de mégis nagyon élvezik.

A szánkóval és egyéb irányítható eszközökkel szemben az adja az igazi élvezetet, hogy ez irányíthatatlan, hol háttal, hol oldallal csúszik az ember, és szinte azt sem tudja hol van. Az alsó fékező S kanyar természetesen biztonsággal megállítja a száguldást, amit a csúszásviszonyok függvényében szakaszonként műanyag szőnyeggel borítanak szükség esetén. A honlapra (www.visegradsipalya.hu), a képek közé, hamarosan felkerül egy tubing képgyűjteményt is.

Mátraszentistván

Továbbra is minden nap nyitva vannak. Az összes lift jár. Korlátozottan, csak melegedőként, már a Rönk Hütte is kinyitott. Már folyik a sokak által várt 1-es pálya előkészítése. A hét kérdése, hogy sikerül-e megnyitni ezt a pályát.

Kékestető

Továbbra is minden nap nyitva vannak. Tegnaptól, a hóágyúzásnak köszönhetően, a Déli pálya már a korongos felvonó aljáig síelhető.

Eplény-Nordica Skiaréna

Továbbra is minden nap nyitva vannak. Újdonság, hogy már üzemel az új csákányos felvonó. Jelenleg az 1-es és 2-es pályákon lehet síelni. Mától síelhető a 4-es pálya is.

Szilvásvárad

Itt az időjárás is besegített 10 cm friss hóval, így továbbra is nyitva tartanak minden nap 10-16 óra között.

Paks-Dunakömlőd

Csürtörtök óta már a dunakömlődi pálya is alkalmas síelésre.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.