Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Január elejei orosz invázió európai sípályáin

2008.01.13. Bata Attila

Január elejei orosz invázió európai sípályáin A korábbi évekhez hasonlóan az idei ünnepeken is elözönlötték Európa téli üdülőhelyeit az orosz turisták. Oroszország és az egykori Szovjetunió utódállamaiból érkező turistákat egyre jobban szeretik az Alpok és a Kárpátok síterepein, bár van velük gond bőven, de rengeteget költenek a helyiek nagy örömére.

A tiroliak már tavaly megkongatták a vészharangot, hogy túlságosan is sok turista érkezik Oroszországból, ami nem tesz jót a tartomány síterepeinek hírnevének. Kisebb diplomáciai bonyodalom is adódott ebből tavaly, amikor Kitzbühelben korlátozni akarták az orosz vendégek számát, de végül is a két ország politikusai elsimították az ügyet.

Az idén tovább folytatódott az orosz invázió. A tavalyi számokhoz képest is jóval többen jöttek az idén. Becslések szerint legalább tíz százalékkal nőtt a januári ünnepekre Tirolba utazó oroszok száma. Tipikus példa erre a söldeni síterep, ahol a 12.000 vendégágyból négyezret az oroszoknak adtak ki.

A tiroliak próbálják kiszolgálni az orosz vendégeket, de óriási hiány van oroszul beszélő munkaerőből. Szinte azonnal alkalmazzák azokat a síoktatókat, pincéreket vagy bármilyen idegenforgalmi állásba jelentkezőket, akik oroszul beszélnek. Az orosz nyelvű étlapokon kívül a helyiek orosz hetilapot is kiadnak, és külön információs pontokat állítottak fel az orosz vendégek részére.

Az oroszok nemcsak az Alpokba, hanem a Magas-Tátrába is szeretnek járni. A helyi vendéglátók a mostani időszakot egyszerűen csak "arany hétként" emlegetik. Félnek is a helyiek, hogy elveszítik a legjobban fizető vendégeiket, hiszen a schengeni határok életbelépése óta az oroszoknak már ide is komoly összeget kell fizetni a vízumért. Ezért valószínűleg többen mennek majd nyugatabbra, főleg a szlovák vízumkiadás lassúsága miatt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.