Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az osztrák gleccsereken még javában tart a síszezon

2008.04.21. sielok.hu

Az osztrák gleccsereken még javában tart a síszezon Ausztria síterepein lassan vége a télnek, hétvégén leálltak többek között Schladming és Arlberg síliftjei, 27-én zár Hochkar. Obertauern és Turrach május 1-ig üzemelnek, ezt követően már kizárólag a gleccser terepeken lehet síelni, ott viszont kiváló hóviszonyok várják a havas sportokat kedvelőket.

Ausztriában 8 gleccser síterületet ismerünk, ezek közül 5 Tirolban található. Az egyetlen egész évben nyitva tartó gleccsersípálya a Hintertux gleccser, amely amint befejezi a téli szezont már másnaptól, május 3-tól átáll a nyári üzemre. Egészen október 10-ig működtetik itt a felvonókat a felső pályákon, ahol 10 lifttel kb. 18 km-nyi pálya síelhető be egészen 3000 m magaságig. A felnőtt napijegy Tuxon a nyári időszakban 32 euróba kerül.

Tirol gleccserterepei közül Sölden zár be elsőként a szokásos Gleccser Fesztivállal, melyen idén Manfred Mann (!) zenekara lép fel. A fesztivál utolsó napján május 4-én állítják le a sífelvonókat. Ezt követően Pitztal május 18-án, Stubai pedig május 25-én zárja a 2007/08-as szezont. Kaunertal egészen június 30-ig tart nyitva, de másnaptól már indul is a nyári síelés, méghozzá a tervek szerint július 1-től szeptember 1-ig.

A közelebbi gleccser területek közül a magyarok körében népszerű Mölltal és Kaprun-Kitzsteinhorn gleccsereket ajánljuk a tavaszi sízést kedvelőknek. Ezek Budapestről akár már 6 órányi utazással is megközelíthetők. Kaprun 2008. június 2-20 között karbantartás miatt bezár, de ezek időszakon kívül folyamatosan nyitva áll a síelők előtt. A Mölltal gleccseren május 12-ig lehet csúszni. Itt jelenleg 380 cm-es havat jeleznek!

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.