Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Továbbra is tartja magát a tél a világ síterepein

2008.04.28. Bata Attila

Továbbra is tartja magát a tél a világ síterepein Lassan véget ér az április, de az elmúlt héten újabb komoly mennyiségű hó esett Európa magasabban fekvő síterepeire, így nagyszerű körülmények fogadhatnák az érdeklődőket, már ha nem konganának az ürességtől a még nyitva tartó sípályák. Az előző tél után kevesen gondolták, hogy érdemes "várni a májust".

Vastag hóréteg roskadozik a francia Alpok tetején. Az előző héten 106 centiméter friss hó esett Serre Chevalier (nálunk inkább Briancon néven ismert) síterep környékén. A havazás után szinte állandóan hétágra süt a nap, de még mindig 240 cm a hóréteg vastagsága.

Egyéb francia terepek is jelentős havat kaptak az utóbbi napokban. Körülbelül fél méter friss havat kapott La Clusaz, Flaine, Tignes, és La Plagne. Az Alpok többi országa is hasonló mértékben részesült a havazásból. Híres svájci terepek, Zermatt, Saas Fe, Verbier és Andermatt külön sajtóhírben számoltak be az áprilisi télről.

A Mont Blanc lábainál fekvő Chamonix hihetetlenül jó hóviszonyokkal dicsekedhet a szezon vége előtt. A csúcsokra telepített automata mérőkészülékek 5-6 méter havat jeleztek, de a pályákon is 2-3 méter vastag hó található. A lifttársaság a síelők nyomására beadta a derekát, és a tavalyihoz képest jóval több liftet üzemeltet jelenleg is.

Amíg mi itt a tél végére készülünk, addig az ausztrálok már sokadik ízelítőt kapják a közelgő télből. Az első, kisebb havazásokon már régen túl vannak, de tegnap már igazi télre emlékeztető havazás zúdult az ausztrál síterepekre. 15-25 cm friss hó hullott a Hotham és Buller hegyekben található síterepekre, ahol a legtöbb pálya már most - öt héttel a hivatalos szezonkezdet előtt - gyönyörűen fehérlik.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.