Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ síoktatói jövőre a Mátrában találkoznak

2008.04.22.

A világ síoktatói jövőre a Mátrában találkoznak 2009 januárjában várhatóan Magyarország, a Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ) rendezi meg az egyesületekben és klubokban működő síoktatók nemzetközi szervezete, az IVSI kongresszusát. A tervezett helyszín a Mátraszentistváni Sípark és a Galyatetői Nagyszálló.


2008. április 15-én Hans-Peter Kunz, az IVSI elnökhelyettese és Fritz Mares, az Interski főtitkára megtekintették az SMSZ által javasolt helyszíneket, s azokat a kongresszus megrendezésére alkalmasnak ítélték. Javaslatuk alapján az IVSI elnöksége a végső döntést legközelebbi ülésén hozza meg.

A nemzetközi síoktató szervezet első kongresszusát 1969-ben a svájci Mürrenben tartotta, majd 4 évente Európa, illetve a világ jelentős sícentrumait keresték fel. Legutóbbi kongresszusukat az alpesi sízés "szülőhelyén" az auszrtriai Lech Zürsben rendezték.

A 2009. évi világtalálkozó megrendezésének magyarországi lehetőségét az IVSI vezetése vetette fel, ezzel is elismerve azt a nemzetközi szinten is kiemelkedő szakmai munkát, amelyet a jóformán hegy nélküli országban a Síoktatók Magyarországi Szövetsége végez. "Hazánk ugyanis a 2007. januárjában Koreában megrendezett Interski Kongresszuson síoktató nagyhatalommá vált" - fogalmazott közleményében az SMSZ.

Az egyhetes szakmai találkozóra 150-250 résztvevő várható a világ minden tájáról. A szakmai programban technikai bemutatók, workshopok és elméleti előadások egyaránt szerepelnek. A nagyközönség érdeklődésére számot tartó rendezvény a nyitó és zárónapon a különböző nemzetek formációs sí bemutatója lesz a Mátraszentistváni Síparkban.

IVSI és SMSZ vezetők terepszemlén a Mátraszentistváni Síparkban
IVSI és SMSZ vezetők terepszemlén a Mátraszentistváni Síparkban
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.