Menü ≡

A világ síoktatói jövőre a Mátrában találkoznak

2008.04.22.
A világ síoktatói jövőre a Mátrában találkoznak 2009 januárjában várhatóan Magyarország, a Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ) rendezi meg az egyesületekben és klubokban működő síoktatók nemzetközi szervezete, az IVSI kongresszusát. A tervezett helyszín a Mátraszentistváni Sípark és a Galyatetői Nagyszálló.
h i r d e t é s


2008. április 15-én Hans-Peter Kunz, az IVSI elnökhelyettese és Fritz Mares, az Interski főtitkára megtekintették az SMSZ által javasolt helyszíneket, s azokat a kongresszus megrendezésére alkalmasnak ítélték. Javaslatuk alapján az IVSI elnöksége a végső döntést legközelebbi ülésén hozza meg.

A nemzetközi síoktató szervezet első kongresszusát 1969-ben a svájci Mürrenben tartotta, majd 4 évente Európa, illetve a világ jelentős sícentrumait keresték fel. Legutóbbi kongresszusukat az alpesi sízés "szülőhelyén" az auszrtriai Lech Zürsben rendezték.

A 2009. évi világtalálkozó megrendezésének magyarországi lehetőségét az IVSI vezetése vetette fel, ezzel is elismerve azt a nemzetközi szinten is kiemelkedő szakmai munkát, amelyet a jóformán hegy nélküli országban a Síoktatók Magyarországi Szövetsége végez. "Hazánk ugyanis a 2007. januárjában Koreában megrendezett Interski Kongresszuson síoktató nagyhatalommá vált" - fogalmazott közleményében az SMSZ.

Az egyhetes szakmai találkozóra 150-250 résztvevő várható a világ minden tájáról. A szakmai programban technikai bemutatók, workshopok és elméleti előadások egyaránt szerepelnek. A nagyközönség érdeklődésére számot tartó rendezvény a nyitó és zárónapon a különböző nemzetek formációs sí bemutatója lesz a Mátraszentistváni Síparkban.

IVSI és SMSZ vezetők terepszemlén a Mátraszentistváni Síparkban
IVSI és SMSZ vezetők terepszemlén a Mátraszentistváni Síparkban
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »