Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezen a héten akár 40-50 cm hó eshet Ausztriában

2010.11.22. sielok.hu

Ahogy közeledik a hidegfront, egyre inkább módosulnak az előrejelzések. Igaz tegnap este már kisebb-nagyobb havazás elkezdődött Ausztriában, de az akkori előrejelzések még nem voltak annyira optimisták. A mostani jelzések szerint akár 50 cm friss hó is hullhat a héten Ausztriában
Kaprun, Kitzsteinhorn | Fotó: Stánicz Balázs
Kaprun, Kitzsteinhorn | Fotó: Stánicz Balázs
Tegnap este Karintia és Tirol részei már kaptak egy kis ízelítőt a havazásból, Lesachtalban egy éjszaka alatt 40 cm hó esett, Kelet-Tirol és Felső-Karintia egyes részein 25 cm hullott. A következő napokban hidegfront éri el Ausztriát, amely jelentősebb mennyiségű havazást is hozhat. A helyi meteorológiai intézet szerint az Ötz-völgy és az olasz határon található Karni-Alpok közötti terület magasabb részein akár 50 cm friss hó eshet. Az alacsonyabban fekvő részekre is megérkezik a havazás, a településeket is 5-10 cm hó hullhat a héten. A havazás akár még Bécset is elérheti, jelenleg péntek vagy szombat a néz ki a legesélyesebbnek egy bécsi havazáshoz.
Néhány településen már egész komoly hóréteg gyűlt össze. A tiroli Obergurgelben 70 cm, a karintiai Dobratsch településen pedig már 63 cm a hóréteg vastagsága. Meteorológusok szerint a környezetükben található hegyekben ennél jóval több hó lehet. A salzburgi Sonnblick automatája 170 cm havat mutatott reggel, de érdemes Szlovéniára is figyelni, hiszen a Triglav alatti meteorológiai állomás 190 cm havat mért.

A völgyekben található településeken is alakul a hómennyisége. A kelet-tiroli Virgen településen hétfő reggel már 25 cm vastag volt a hó, a közelebbi Karintia két településén is szépen növekszik a hó, Mallnitz 16 cm, Kötschach-Mauthen 17 centiméterrel büszkélkedhetett ma reggel. A tiroli és vorarlbergi falvak jelentős részét is 5-15 cm vastag hó borítja.

A havazás akár még Bécset is elérheti, jelenleg péntek vagy szombat a néz ki a legesélyesebbnek egy bécsi havazáshoz. Ezt azt jelenti, hogy valószínűleg akkor nálunk is hullhat végre egy kis hó!

KOMMENTEK
huligan | 2010.11.22. 15:22
Hajrá!
Stani | 2010.11.22. 18:12
Hétvégén már a zell am see-i fenyvesek közt kanyargó sípályákon akarok suhanni:)
A hőmérsékletek absz. kedveznek a hóágyúzásnak, szerencsére idén jó egy, de inkább másfél héttel előbb jött a nagy hideg.
osvald | 2010.11.22. 22:05
Úgy legyen! Én csak dec. közepén jutok el oda.
dannydog | 2010.11.23. 13:52
Csak essen-essen, mert dec.13-án irány Lachtal.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.