Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

50 cent lesz a mosdóhasználat Ausztriában

2013.03.04. Biró Ágnes

50 cent lesz a mosdóhasználat Ausztriában Az új szabályozás értelmében idén áprilistól egész Ausztriában 50 centet kell majd bedobni az autópályamenti benzinkutak mosdóinál elhelyezett beléptető kapukba. A gép ezzel egyidejűleg egy kupont állít ki 50 centről, amit levásárolhatunk akár üzemanyagra is!
A kötelező mosdó használati díj bevezetése illetve be nem vezetése évek óta téma a sógoroknál. Sok huzavona után most meghozták a döntést a díj mellett. A hír az osztrákokat is igencsak meglepte, és furcsállják azt, ugyanis az előző évben még éppen abban egyeztek meg, hogy a szolgáltatásnak ingyenesnek kell maradnia.
Mindenesetre most már biztos, hogy áprilistól érdemes néhány 50 centest a zsebünkben tartani ha Ausztriába készülünk. Az érme bedobásakor egy kupont dob ki a gép, amit egy éven keresztül lehet aztán felhasználni Ausztria valamennyi benzinkútjánál. A kupont egyaránt felhasználhatjuk a kutak üzleteiben található élelmiszerekre, apróságokra és üzemanyagra is, így tulajdonképpen vásárlásra nem kényszerítenek senkit sem - elég tankolni, akkor tulajdonképpen ingyenes a mosdók használata.
Aki mégis inkább elkerülné az ötvenesek dobálását a kapukba, azoknak tudjuk ajánlani az ASFINAG pihenőhelyeit, ahol továbbra is ingyenes marad a szolgáltatás. Az ASFINAG igyekszik tiszta és minőségi autópályamenti megállókkal várni az autósokat, országszerte jelenleg összesen 34 darabbal.
KOMMENTEK
százas | 2013.03.04. 19:13
Nem sok minden változott, ezentúl is úgy lesz, ahugy akarjuk.
boardapó | 2013.03.07. 10:35
de a sógoroknál legalább üzemanyagba is beszámolják , nem úgy mint a lenyúlós magyar kútnál ..
borz000 | 2013.03.07. 21:01
Németeknél is igy van, Mol kúton is igy van, de el tudom fogadni, vagy ennyibe került, kibirható, mégiscsak egy szolgáltatás. Vagy veszek valamit és akkor ingyen volt.

Azt viszont nem tudom elfogadni, mikor szórakozóhelyen büntetik ezzel a népet, azt aki amúgy is fizet az italáért, de ez már offtopic.
totya97 | 2013.03.08. 16:49
:(

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.