Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

50 éves jubileumot ünnepel Ausztria zöld szíve

2022.05.03. sielok.hu

Ausztria tartományai közül Stájerország a magyarok legkedveltebb úti célja télen és nyáron is egyaránt. Elég csak néhány helységnevet említeni, hogy be tudjuk tájolni: Murau, Schladming, Mariazell. Síterepek, kerékpárutak, végtelen kirándulás lehetőségek birodalma Stájerország, ahol 850 millió fa termeli az oxigént. Ezért is lett a tartományt szimbolizáló logó a zöld szív kerek ötven évvel ezelőtt.
Stájerország: Ausztria zöld szíve | Photo Austria
Stájerország: Ausztria zöld szíve | Photo Austria
Az élményrégió a jubileum alkalmából legünnepélyesebb oldalát mutatja. A hegyek, erdők, virágzó rétek és idilli vízfolyások által körülvett történelmi kisvárosok, mint Bruck an der Mur, Kapfenberg, Kindberg és Mürzzuschlag építészeti és kulturális gyöngyszemekkel csábítják a látogatókat. Új via ferrata útvonalak várják a sportos kihívásra vágyókat, a hegyi kunyhók házigazdái, a díjnyertes séfek és a vendéglősök pedig regionális finomságok egész sorával gondoskodnak a megfelelő energiautánpótlásról. A kulináris élményeket is kedvelő kerékpárosok a Genuss-Radl-Haubentour kerékpárútvonalon bizonyíthatják kitartásukat. A régió tökéletes célpont családoknak és a friss hegyi levegőért rajongóknak, vállalati rendezvényekhez és a változatos szabadidős tevékenységek kedvelői számára egyaránt.
Tipikus hegyi hütte Stájerországban | Fotó: Tom Lamm
Tipikus hegyi hütte Stájerországban | Fotó: Tom Lamm
Családoknak ajánlott az élményteli kerékpártúra az R5-ös Mürztal kerékpárúton. Mürzstegtől és Neubergtől kezdve a mürzzuschlagi Déli-vasút Múzeumon és Oberkapfenberg várán át a brucki Várhegyig élményteli kerékpártúra vár ránk regionális gasztronómiával és hangulatos pihenőhelyekkel megkoronázva! A folyóparti kerékpártúra pont azoknak való, akik a frissítő vízi kalandokat szívesen ötvözik kulturális programokkal és városlátogatással.

Az extrém sportok kedvelőinek, akik egy kis adrenalinlöketre vágynak, jó tipp egy kirándulás a Mürzer Oberland Natúrparkban található Falkensteinwandhoz, ahol az Otto's Sonnenplatten és a Helis unglaublichen Pfeiler elnevezésű új via ferrata ösvények kínálnak szédítő hegyi kalandokat.

Történelmi városok, vibráló kultúra, nagyszerű konyha. Bruck an der Mur, Kapfenberg, Kindberg, Mürzzuschlag és Mariazell: öt város tele nagyszerű látnivalókkal. A Bruck történelmi óvárosában tett kényelmes séta közben, elhaladva a gótikus Kornmesserhaus (gabonamérő ház) mellett és feljutva a Várhegyre könnyű megéhezni: a gasztronómiai kínálat az ínyenc konyha remekeitől a Hochschwab vadételein át a hangulatos falusi vendéglők egyszerű ételeiig terjed.
Kerékpározás Magas-Stájerországban  | Fotó: Tom Lamm
Kerékpározás Magas-Stájerországban | Fotó: Tom Lamm
Oberkapfenberg várában a solymászat, a legendás lovagi fesztivál és a Chill Hill esték a kötelező kulturális program részét képezik, míg Mürzzuschlagban nemcsak az erdő hangjait, hanem a Nemzetközi Brahms Fesztivál koncertjeit is meghallgathatjuk. A zeneszerző előszeretettel töltötte ebben a városban nyári pihenőjét és itt fejezte be IV. szimfóniát is. Ha mindez nem lenne elég, a Neubergi Kulturális Napok, az Erlauf-tó némafilmes mozija vagy a mariazelli bazilika garantáltan megdobogtatja a művészetet kedvelők szívét.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.