Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

600 millió forint támogatást kap a visegrádi sípálya

2017.08.30. sielok.hu

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint 600 millió forint állami támogatást különítettek el a visegrádi Nagyvillám Sípálya fejlesztésére.
Visegrádi tanulópálya esti fényben (2017 január)
Visegrádi tanulópálya esti fényben (2017 január)
A kormány meghatározta a Dunakanyar kiemelt turisztikai térségbe tartozó településeket, valamint elfogadta a térségben megvalósítandó egyes fejlesztésekről szóló, a 2017-2030 közötti időszakra vonatkozó stratégiai fejlesztési programot. A határozat szerint 70 település tartozik a Dunakanyar kiemelt turisztikai térséghez, ahol a következő években 35 fejlesztést terveznek 69,81 milliárd forint hazai forrásból származó támogatással.
Korábban már írtunk arról, hogy Dobogókő 980 millió Forintot kap síterep fejlesztésre, és azóta többen is kérdezték, hogy Visegrádra is jut-e az állami támogatásból. Az MTI hírből kimaradt, de a Magyar Közlönyben szerepel több sorban is Visegrád, összesen több millió forint hazai forrásból megvalósuló fejlesztése.
Síelés után Visegrádon, egy forró tea a teraszon. | Fotó: TKata
Síelés után Visegrádon, egy forró tea a teraszon. | Fotó: TKata
Visegrádon az alábbi turisztikai fejlesztéseket tervezi a kormány:
  • Erdei kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatás fejlesztése a Pilis-Visegrádi-hegység területén (2 milliárd Forint)
  • Élményterek és emblematikus helyszínek összekapcsolása, vonzerőfejlesztés Visegrádon (2 milliárd Forint)
  • Településen belüli látogatómenedzsment optimalizálása (2 milliárd Forint)
  • Lepence strandfürdő fejlesztése (2 milliárd Forint)
  • Nagyvillám sípálya infrastrukturális és szolgáltatási fejlesztése (600 millió Forint)
Gutbrod Rezső, a visegrádi síterep üzemeltetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy konkrét terveik vannak a sípályák és felvonók fejlesztésére valamint a hóágyúrendszer szakszerű bővítésére, és soha nem volt ilyen nagy remény mindezek megvalósítására. A tervek között szerepel a tolókaros felvonók cseréje tányérosra, a hóágyúzható sípályafelület megnövelése valamint sok idelátogató család álma, egy hóágyúzható szánkópálya is.
KOMMENTEK
Konrád Leo | 2017.08.30. 12:40
Az mit jelent pontosan, hogy: "Élményterek és emblematikus helyszínek összekapcsolása, vonzerőfejlesztés Visegrádon (2 milliárd Forint)"?
Akár azt is jelenthetné, hogy a sípálya alját és tetejét összekapcsoljuk egy sífelvonóval. Így akár ebből is kaphatna a Visegrádi sípálya!
HF | 2017.08.30. 20:04
Hajrá Visegrád! Kedves Dezső, egy megfizethető, családias sípályát ismertem meg Nálatok, jó lenne, ha ez megmaradna így a beruházás után is.
A felső rész is síelhetővé válna így? Mert úgy már egész jó pálya lenne!
Jegesember | 2017.09.04. 10:19
Azért örülök, hogy végre erre is jut pénz. Isten tartsa meg a jó szokásukat...
antfer | 2017.09.05. 16:48
Eplény meg Mátraszentistván összesen 300 milliót kapott. Én is örülök.hát csak érdekesnek tartom.kiváncsi vagyok.hogy kékes mennyit kap majd.
Bazsa10 | 2017.09.09. 21:56
Örülök hogy jut visegrádra is egy kis támogatás, csak nem tudom mennyire lesz elég, mert ahogy láttam hóágyukkal nem állnak olyan rosszul, de gondolom akarnak nagyobb teljesítményűt meg többet ez érthető. Hogy családias a hely, persze nekem is tetszik, de mint egy haladó boardos, egy fun parkot kialakíthatnának, mert az a 3pici kis homok kupac, ami oda van rakva az minden csak nem ugartó, emlékszem előző szezonban csináltak egy rendeset hóból na az jó volt. Hogy tányéros felvonó az nagyon jó ötlet. De szerintem a legfontosabb az lenne hogy a teteje is síelhető legyen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.