Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Az idei fejlesztések a Mátraszentistváni Síparkban

2016.12.15. | Szerző: Erbeszkorn Tamás | Sípark.hu
A négyüléses felvonó ebben az évben ugyan még nem készülhetett el, de így is az elmúlt öt év legnagyobb beruházását hajtottuk végre idén a Síparkban. Rengeteg munkát végeztünk a háttérben, amelyek segítik a Sípark hosszú távú működését.
A mintegy nettó 70 millió forintos összértékben végrehajtott fejlesztések és karbantartások külső szemlélő számára talán nem is olyan látványosak, azonban ezeknek a beruházásoknak annál fontosabb hatásai lesznek majd a síközpont hosszú távú, kiszámítható működését illetően.

Az áramszolgáltatótól többlet áramot igényeltünk, amelyhez új bekötési pontot kellett létesíteni. A szivattyúk kapacitása is megduplázódott, a régi rendszert pedig felújítottuk. A hóágyúk és a szivattyúk ellátásához így nem volt elegendő a meglévő vezetékhálózat, ezért közel 900 méter hosszúságban kellett új földkábeleket lefektetnünk.

Ez a fejlesztés már idén is lehetővé teszi, hogy egyszerre akár kétszer annyi hópótló berendezést lehessen beüzemelni a felső részeken mint eddig. A cél, hogy szükség esetén minél rövidebb idő alatt lehessen a szükséges hómennyiséget pótolni. A beruházás hatása igazán a jövő évben lesz érezhető, amikor terveink szerint elkészül a két puffer víztározó is biztosítva szárazabb időszakokra is a csapadékvíz utánpótlását.

Az új gépészeti berendezéseknek nem csak a teljesítménye nagyobb, hanem a szűrőrendszer is fejlettebb lesz, tehát még tisztább vízből lehet majd havat előállítani.

Ami szembeötlőbb a síelők részére, hogy újjáépítettük a korábbi szivattyúházat, illetve tájképi szempontból is kedvezőbb, esztétikus faburkolatot és tetőt is kapott a létesítmény.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az elmúlt síszezon pénzügyi eredménye nem tette lehetővé, hogy saját forrásokból meg tudjuk valósítani a négyüléses felvonót.

Tavasszal, a helyi önkormányzattal konzorciumban indultunk el egy uniós pályázaton, később azonban az önkormányzat képviselő-testülete mégsem támogatta a közös részvételt, így határozatban léptek vissza a pályázattól.

A nyomvonal kitisztítása megtörtént és az engedélyek is rendben vannak, ezért bízunk benne, hogy a következő esztendőben valóban felépíthető lesz a négyüléses.

További újdonságok a Síparkban:

A pénztárban új SKIDATA kiszolgálói pult létesült, és a SKIDATA beléptető rendszert ismét továbbfejlesztettük.

Idén új kamerák kerültek kihelyezésre, olyan helyekre ahol korábban nem volt kamera.

Online felületen is elérhető lesz a kétévente kiadásra kerülő Sípark katalógus, amelyben megtalálható a szálláskiadók legfrissebb információi és sícsomagjai is.

A fejlesztések mellett idén is szükséges volt felújítási és karbantartási munkákat végezni. Ezek közül a legjelentősebb az alsó vízkivételi tározó felújítása, karbantartása volt.
2016.12.15. 22:47:44 Mliner László
Bla-bla-bla.
Lassu halal...
2016.12.16. 08:34:12 Hókupac
Szerintem ésszerű döntések, vállalható kockázattal.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 9 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.