Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szombaton rajtol a világ leghosszabb síversenye!

Idén január 16-án rendezik meg a "Schlag das ass"-t Nassfelden.

2016.01.14. Szászi Bernadett

Győzd le a legjobbat! - ez a mottója a Guinness Rekordok könyvében is szereplő síversenynek, mely a leghosszabb a földkerekségen - közel 26 kilométernyi pályát és 6400 méter szintkülönbséget kell legyőzniük a bátor indulóknak. A nagy tömegeket vonzó megmérettetésnek Nassfeld síterepe ad otthont.
Armin Assinger
Armin Assinger
A verseny ötlete Armin Assinger fejéből pattant ki, aki a 90-es években profi síversenyző volt, majd visszavonult és jelenleg tévés műsorvezetőként ismert Ausztriában. 2010 januárjában ő állította fel a versenytáv első rekordját 50,38 perccel.

Erre utal a verseny neve is, ami kétféleképpen értelmezhető. A "Schlag das Ass" ugyanis inkább egyfajta rövidítés, magyarul "verd meg az ászt" (azaz a legjobbat), a verseny teljes neve viszont "Schlag das ASSinger", azaz "verd meg Assingert".
Húszfős csapatokban indítják a versenyzőket és összesen kilenc, különböző nehézségű pályát kell legyőzniük.
Húszfős csapatokban indítják a versenyzőket és összesen kilenc, különböző nehézségű pályát kell legyőzniük.
A napsütötte Karintiában található Nassfeld idén hetedik alkalommal rendezi meg a rangos eseményt, melyen összesen 800-an indulhatnak. Bárki nevezhet, aki elmúlt 16 éves, fanatikus síelő és kellő bátorsággal rendelkezik.

Húszfős csapatokban indítják a versenyzőket és összesen kilenc, különböző nehézségű pályát kell legyőzniük. A „Schlag das ass” kiemelkedő sportesemény Nassfelden, rengeteg híres sportolót és több ezer nézőt vonz a síterepre minden évben.

A célvonalba érve a résztvevőket hatalmas ünneplő tömeg fogadja. A Nassfeld trófea és a Gailtal-völgyi kényeztető kezelések mellett pedig számos egyéb tárgynyeremény is vár a legjobbakra, köztük a fődíj, egy vadiúj Jaguár XE a Autohaus Aichlseder felajánlásával.
A tavalyi fődíj, a BMV X1 és boldog nyertese, Alexandra Fröhlich
A tavalyi fődíj, a BMV X1 és boldog nyertese, Alexandra Fröhlich
Érdekesség, hogy a fődíjnak számító Jaguár XE autót nem a leggyorsabb nyeri meg, hanem az a versenyző, aki a leggyorsabb és a leglassabb idő átlagához képest max. egy tized másodperc különbséggel ér célba. Ha nincs ilyen versenyző, akkor a Jaguár nem talál gazdára!
Összesen 800 versenyző indulhat a világ leghosszabb síversenyén
Összesen 800 versenyző indulhat a világ leghosszabb síversenyén
Kategóriánként (férfi, női, csapat) az első három helyezettet trófeával ajándékozzák meg, valamint a résztvevők Armin Assinger által aláírt rajtszámokat ajándékként hazavihetik. A 13 órakor kezdődő díjátadó ünnepség keretein belül a résztvevők és a közönség az Alpe Adria Manufaktúra divatbemutatóját is megtekinthetik.

Összefoglaló a 2015-ös versenyről
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Falkensteiner Sonnenalpe csillagcsillagcsillagcsillag
A modern 4 csillagos szálloda közvetlenül Nassfeld síterepe mellett található, gyönyörű hegyvidéki környezetben, 1.500 m-es magasságban. Kényelmes szobákat, teljes ellátást, változatos wellness és gyermek szolgáltatásokat kínál vendégeinek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Alpenhotel Marcius csillagcsillagcsillag
Hagyományos alpesi stílusban épült hotel Nassfeld szívében, 1.300 méteren, csak 80 méterre a legközelebbi sífelvonótól! 2-5 ágyas szobák félpanziós ellátással, kis wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Chalet Kammleitn
Tradicionális alpesi panzió Karintiában, a nassfeldi sítereptől 4 km-re. 2, 3 és 4 ágyas szobák félpanziós ellátással, szaunázási lehetőséggel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.