Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A visegrádi Nagyvillám-sípálya új épületet és felvonókat kap

2021.12.11. MTI

A Pilisi Parkerdő jelentős, az aktív kikapcsolódást segítő fejlesztéseket valósít meg jövőre több mint 3 milliárd forintból, ezekkel javul az erdei kerékpáros-infrastruktúra, új elemekkel bővül a Nagyvillám-sípálya, és további parkolóhelyek létesülnek a népszerű kirándulóhelyeken.
Négyévszakos fogadóépület a Nagy-Villámon (látványterv) / Kép: Pilisi Parkerdő
Négyévszakos fogadóépület a Nagy-Villámon (látványterv) / Kép: Pilisi Parkerdő
A közleményükben emlékeztetnek arra, hogy már megvalósult több fejlesztés is, például a Prédikálószéki-kilátó, a Fekete-hegyi kulcsosház, illetve a Hidegvölgyi négy évszakos pihenőhely megújítása.

A rekonstrukciós munkák jövőre folytatódnak, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) támogatásával további turisztikai szolgáltatással, illetve infrastruktúra-fejlesztéssel bővül a Pilis és a Visegrádi-hegység aktív turisztikai kínálata.

A 62,6 kilométer hosszú, kerékpározásra alkalmas erdei út felújítására már elkészültek az egyesített engedélyezési és kiviteli tervek. A kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárást várhatóan még az idén kihirdetik.

A meglévő 9 parkolási helyszínen növelik a helyek számát az autóval és az autóbusszal érkezők számára is. Emellett javul a parkolók infrastruktúrája.

A Visegrád melletti Nagyvillám-sípálya szintén fejlődik, elkészültek a több mint 300 négyzetméteres, magas színvonalú, négyévszakos fogadóépület kiviteli tervei. A pálya két új, húzókaros felvonót kap majd.
A kivitelezések várhatóan jövő év végéig megvalósulnak, a beruházások összértéke meghaladja a 3 milliárd forintot.

A beruházás része egy tematikus játszóteret és egy vadbemutató-kertet is tartalmazó, a Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Központ, amelynek a kivitelezése várhatóan 2022 tavaszán kezdődik.

A Pilisi Parkerdő által kezelt erdőkben évente több mint 30 millió látogató fordul meg.

Frissítés

Az MTI-től átvett hír nem szólt a hóágyúzással kapcsolatos fejlesztésekről, amelyekről a Pilisi Parkerdő honlapján lehet olvasni.
KOMMENTEK
Visegrád - Nagyvillám | 2021.12.11. 08:57
Ha már kiemelt rész a sípálya, szeretném, ha a teljes fejlesztési elképzelés szerepelne, azaz "Továbbá előkészítés alatt állnak a hóellátás biztonságát növelő egyéb fejlesztések is." Ugyanis a sípálya leggyengébb pontja a vízellátás, azaz a hóágyús kapacitás fejlesztése, ennek megvalósításával lesz kerek egész a beruházás.
sirgesa | 2021.12.11. 09:41
Ha a húzókaros felvonó az, ami jelenleg a főpályánál működik, akkor még kettőt valahova építeni tök felesleges, fejlesztés gyanánt, mert úgy xar ahogy van. Nem is értem, hogy a tányéros liftet - ami hiol működik, hol nem - miért nem ide építetrték a kihasználatlan, rövid, síelésre szinte teljesen alkalmatlan oldalsó pálya helyett. És akkor még ott van (ha ugyan még ott van) az erdei tányéros lift, ami szintén felesleges, mert soha nem működik. Tisztelet a működtető csapatnak, akik szívükön viselik a mini gleccser ügyét, de nagyon úgy néz ki, hogy nekik, akik értenek is hozzá, nem igazán van beleszólásuk az egész fejlesztési projektbe, kívülállóként úgy tűmik, inkább inkább politikai haszonszerzésként jön le ez az egész. fejlesztősdi.
Visegrád - Nagyvillám | 2021.12.11. 10:23
sirgesa:
Ha a húzókaros felvonó az, ami jelenleg a főpályánál működik...

A mostaniak tolókarosak, a húzókaros elnevezés tárcsás vagy csákányos felvonót jelent.
skioutlet | 2021.12.11. 10:46
Visegrád - Nagyvillám:
Nem tudom hova tenni, hogy amiért maradt ki az átvett cikkből a síelők számára legfontosabb mondat?!
skioutlet | 2021.12.11. 10:59
"Továbbá előkészítés alatt állnak a hóellátás biztonságát növelő egyéb fejlesztések is."
https://parkerdo.hu/parkerdo/bovul-...pilisi-parkerdo-aktiv-tur...
(Magyarul: a hóágyúzáshoz szükséges víztározó is megépülhet.)
Visegrád - Nagyvillám | 2021.12.11. 12:03
Köszönöm a pontosítást, a sielok.hu, illetve MTI kommunikációjából hiányoltam ezt a mondatot, melyet a parkerdő honlapjáról vettem át, köszönöm, hogy a forrást beidézted.
Megtaláltam a parkerdő korábbi kommunikációját (2021.04.15.), melyben részletesen írnak a víztározós fejlesztésről:https://parkerdo.hu/parkerdo/nagysz...abasu-aktiv-turisztikai-f... Így már kerek a történet!
Visegrád - Nagyvillám | 2021.12.11. 12:09
Bocsánat az anyagból lemaradt az idézet: A fejlesztés a sípálya technológiai hátterének korszerűsítésével a síelhető napok, illetve a látogatók számának növelésére, valamint a négyévszakos szolgáltatások megteremtésére koncentrál. A modernizáció során egy víztározót és egy ahhoz tartozó szivattyúházat alakítanak ki, amely folyamatosan biztosítja a hó előállításához szükséges vízmennyiséget.
Bata Attila | 2021.12.11. 12:58
Az MTI hírt szóról szóra átvettük. A kiegészítést csatoltuk a cikk végén.
Visegrád - Nagyvillám | 2021.12.12. 11:09
Köszönöm a kiegészítést!
Belinkelem az Aktív -és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ honlapján lévő, a Nagyvillám sípályával kapcsolatos tájékoztatót, melyben szerepel a víztározó is : https://aofk.hu/a-nagyvillam-sipaly...a-infrastrukturalis-es-sz...

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.