Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

ADAC: melyik síterep éri meg a legjobban az Alpokban?

2012.12.19. Bata Attila

ADAC: melyik síterep éri meg a legjobban az Alpokban? Az idei szezonra is megjelenik a németek síelős kalauza az ADAC kiadásában. A kiadvány megjelenése alkalmából a kiadó megnézte, hogy melyik síterepen a legjobb az ár-minőség aránya, vagyis hol kapjuk a legjobbat (pályát, liftet és havat) a pénzünkért az Alpok öt országában.
Bár a módszerről nincs pontos leírásunk, az ADAC összehasonlította a bérletárakat, a síterepek pályáinak hosszát kilométerben, a liftek számát és kapacitását és a hóbiztossággal kapcsolatos adatokat. Ezek eredményeként kijött egy lista, amely az alpesi síterepek ár-értékarány-mutatóit lenne hivatott sorrendbe állítani.

A listát öt alpesi országra (Németország, Ausztria, Franciaország, Olaszország és Svájc) készítették el, csak országonként rangsorolva a terepeket. Ausztriában a Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental sírégió tűnik a legjobbnak árérték-arányban, itt 42 euró egy napijegy. Utána következik az Ischgl régió (47 eurós jegy) és Saalbach-Hinterglemm (45 euró).

Ebben az összehasonlításban a sokak által favorizált francia terepek közül két gigaterep végzett az első és a harmadik helyen, közéjük befurakodott a második helyre Montgenévre (34 euró), bár itt az olasz oldal is besegített egy kicsit. A felmérés szerint a pénzünkért a legtöbbet a napi 45 euróba kerülő Portes du Soleil (pl. Avoriaz, Chatel) régióban kapunk, míg a harmadik helyre sokak kedvence, a Három-völgy (53 euró) került.

Portes du Soleil régió átnyúlik Svájcba is, ahol első lett a helyi listán, utána következnek a drágább svájci síterepek euróba átszámított árakon. A második Crans Montana 52 euróba, a harmadik Zermatt pedig 71 euróba kerül. Az olaszoknál a Monterosa régióban (39 euró) éri meg a legjobban síelni, őket követi a francia Montgenévre-nek is besegítő Sestriere (45,50 euró), harmadik helyen pedig a Val Gardena (Gröden) 46 eurós jeggyel. Németországot a végére hagytuk, itt Reit im Winkl (42 euró) végzett az első helyen.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.