Menü ≡

Akár 21 magyar sportoló is indulhat Szocsiban

2013.10.14. | Szerző: MTI
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) számításai szerint legalább 12, de legjobb esetben akár 21 sportoló is képviselheti Magyarországot a 116 nap múlva kezdődő szocsi téli játékokon.
h i r d e t é s
A MOB hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy rövidpályás gyorskorcsolyában, alpesi síben, sífutásban, hódeszkában, szánkóban és gyorskorcsolyában van esély magyar szereplésre. A legnépesebb csapat rövidpályás gyorskorcsolyában várható, amelyben minimum három férfi és három női versenyző részvételére számít a MOB, de az sem elképzelhetetlen, hogy tíz magyar lehet majd ott a sportág küzdelmeiben. Az indulói létszám elsősorban a váltókon múlik.

Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató jelezte, hogy hódeszkázásban és szánkóban még soha nem indult magyar téli olimpián. Előbbi sportágban Gyarmati Annának van esélye a kvóta megszerzésére, utóbbiban pedig Pulai Imre kenus olimpiai bajnok harcol a részvételért.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Jövőre a téli olimpia mellett a második nyári ifjúsági olimpiát is megrendezik. A kínai Nancsingban sorra kerülő játékokra a kvalifikáció a sportágak nagy részében még zajlik, az ugyanakkor már biztos, hogy cselgáncsban a fiú 66 és a lány 63 kilogrammban biztosan lesz magyar a mezőnyben, mint ahogy vitorlázásban és a fiú öttusázók egyéni küzdelmeiben is van már magyar kvóta.

A sajtóeseményen szóba került a szeptemberben indult kiemelt edzői program is. Kiderült, hogy a MOB mind a 154 kiválasztott szakemberrel megkötötte a szerződést és az első fizetéseket már el is utalta. Szabó Bence MOB-főtitkár arról beszélt, az edzőknek kicsit még furcsa, hogy munkájukat alaposan ellenőrzik és edzésterveket is le kell adniuk az olimpiai bizottságnak, ám mint mondta erre szükség van, hiszen állami pénzeket kapnak.

A tájékoztató keretében arany fokozatú támogatói szerződés aláírására is sor került. Borkai Zsolt MOB-elnök és Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. vezetője látta el kézjegyével a megállapodást, melynek értelmében a vállalat 2017. június 30-ig támogatja a bizottságot pénzzel és vitamin-, illetve táplálékkiegészítő készítményekkel.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »