Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi vb: Eric Guay ismét meglepte a világot

2017.02.08. MTI

Eric Guay nyerte szerdán a férfi szuper-óriásműlesiklást a svájci St. Moritz-ban zajló alpesi sí-világbajnokságon. A mezőny egyetlen magyar indulója, Kékesi Márton remekül síelt, egy rövid szakaszon, a legelején még Guaynél is gyorsabb volt, a pálya legvégén azonban kaput tévesztett, így kiesett.
A kanadai versenyző pályafutása során másodszor okozott meglepetést vb-n, ugyanis hat éve Garmisch-Partenkirchenben lesiklásban lett aranyérmes. A 35 éves Guay hosszú karrierje során mindössze öt világkupafutamon győzött, a jelenlegi szezonban pedig csupán egyszer, még tavaly decemberben, Val Gardenában állhatott dobogóra, így mostani kiugró eredménye váratlan.

Mögötte a szám olimpiai bajnoka, a nagy esélyesnek tartott Kjetil Jansrud végzett másodikként 45 százados hátránnyal. A sokáig élen álló és a szakági világkupában fölényesen vezető norvég a helyenként igencsak szűkre tűzött pálya felső és legalsó szakaszán bizonyult lassabbnak riválisánál, akinek egészen kiválóan sikerültek az ugratók, mert alig néhány tizedmásodpercet repült a levegőben.

A győztes menet
A harmadik helyen szintén egy meglepetésember végzett, az ugyancsak kanadai Manuel Osborne-Paradis. A 32. születésnapját éppen szerdán ünneplő síző két esztendeje egyáltalán nem állt dobogón vk-versenyen, ráadásul ebben a számban ez egész pályafutása során is csak egyszer jött neki össze, még 2009-ben, igaz, akkor nyert.

A 72 főt számláló mezőny egyetlen magyar indulója, Kékesi Márton remekül síelt, egy rövid szakaszon, a legelején még Guaynél is gyorsabb volt, a pálya legvégén azonban kaput tévesztett, így kiesett. A versenyen 51-en értek célba, mert a pálya közepén egy rendkívül meredek ugrató alaposan megrostálta a mezőnyt.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.