Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi vb: Kékesi Márton és csapatunk is rajthoz állt

A világ nemzeteinek rangsorában 17-ek vagyunk alpesi síben

2017.02.14. Magyar Sí Szövetség

Miközben Kékesi Márton nagyszerű versenyzéssel újabb sporttörténelmi sikert ért el alpesi kombinációban hétfőn, a keddi csapatversenyről éppen lecsúsztak versenyzőink az alpesi sí világbajnokságon, a svájci St. Moritz-ban.
A 2005 óta megrendezett csapatversenyben eddig nem szerepelhettek a magyarok a világbajnokságokon. Ebben a versenyszámban a legjobb 16 nemzet sízői versenyeznek, és ahogy Beaver Creekben, 2015-ben, most is csak egy hellyel szorultak ki legjobbjaink ebből a körből.

“Miklós Edit korai sérülése megakadályozta, hogy elegendő világkupa pontot gyűjtsünk. De reméljük, Edit és Dalibor a jövő szezonban már egészségesen szállíthatják a világkupa pontokat annak érdekében, hogy a 2018-as olimpia csapatversenyében indulhassunk, így legalább 4 kvalifikációval rendelkező versenyzőnk szerepelhessen a játékokon” - nyilatkozta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

Kékesi Márton szlalom futama a kombinációban
A csapat már helyszínen tartózkodó tagjai Kékesi Márton sikereinek örültek, aki sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodva még elszántabban készül a következő megmérettetésekre. Fiatal versenyzőnk most tudta igazán hasznát venni a korábbi VB indulásokon gyűjtött rutinnak, amihez a St. Moritz-i világbajnokságon újabb értékes tapasztalatokat szerzett.

A következő napokban fiatal versenyzőink kapnak lehetőséget elsősorban, csütörtökön először a női óriás-műlesikláson Archam Chiara-nak szurkolhatunk, míg férfi versenyzőink az óriás-műlesiklás kvalifikációban mérettetik meg magukat.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.