Menü ≡

Vb: két magyar versenyez vasárnap műlesiklásban

2017.02.18. | Szerző: Magyar Sí Szövetség
Kékesi Márton személyében először jutott a világbajnoki főfutamba és végzett a kvalifikáció legjobb 25 versenyzője között magyar síző, amióta az alpesi sí világbajnokságokon kvalifikációt rendeznek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Így vasárnap két magyar sízőnek szurkolhatunk a műlesiklás fináléjában, St. Moritz-ban. Kékesi Márton mellett Samsal Dalibor lesz a másik résztvevő.

Három férfi versenyzőnk szállt harcba a St. Moritzban zajló alpesi sí világbajnokság műlesikló számának kvalifikációjában. A legjobb eredményt Kékesi Márton érte el, aki a 129 indulóból remek sízéssel az első futamban a 30. lett, így vele kezdődött a második futam. Ezzel nagy esélyt kapott arra, hogy bekerülve a legjobb 25 közé részese legyen a vasárnapi döntőnek. A Fullsport SE versenyzőjének egy okos és egyben bátor sízéssel sikerült teljesítenie a távot, és ez előre repítette őt a legjobbak közé.

Végül a 22 lett, így második magyarként rajthoz állhat a vasárnapi főfutamban. A másik magyar résztvevő, Samsal Dalibor lesz, aki a legjobb 50 műlesikló versenyző között kiemeltként rögtön a fináléban indulhat.

A mai kvalifikáció másik két magyar résztvevője, Szepesi Bertold és Maróty Mátyás sajnos kiesett.

A nők műlesikló futamát is ma rendezték. A szám világbajnoka az amerikai Mikaela Shiffrin lett, a magyar induló Archam Chiara nem jutott tovább a második futamba.

„Minden apró sporttörténelmi sikernek nagyon örülünk, fiataljaink sokat fejlődtek. Kiemelkedik közülük Kékesi Márton, aki 21 évesen nagyszerűen helyt állt a világbajnokságon minden olyan számban, ahol elindult. Szorítunk, hogy mindkét versenyzőnk a vasárnapi műlesiklásban a legjobbját tudja nyújtani. A műlesiklás nagyon rizikós szám, bízunk benne, hogy mindketten a legjobbjukat nyújtják majd” – mondta Dr. Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

Kékesi Márton ezt a szenzációs eredményét legnagyobb mentorának, és egykori edzőjének, a januárban elhunyt Kovács Barnabás szövetségi kapitánynak ajánlja.

Kékes Márton a következőket mondta a futam után:

"A világbajnokság előtt több célt tűztem ki magam elé, a legfontosabb az volt, hogy a vb szlalom fő futamára kvalifikáljam magam, ami 2 éve majdnem sikerült is, de sajnos kirepültem a pályáról és megsérültem. De idén okosabb voltam és jobban is mentem, úgyhogy nem láttam lehetetlenek a cél elérést, és nagyon meg akartam ezt csinálni. Jó érzés kipipálni egy célt, vagy talán mondhatjuk mérföldkőnek, mert még magyar nem tudott kvalifikálni szlalomban a vb-n, és ezért örülök, hogy én lehetek az első. Holnap a világ legjobbjaival versenyezek, ami nem lesz könnyű, megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból, de akárhogy is fog sikerülni, nem megyek haza szomorúan a világbajnokságról."
2017.02.19. 08:36:10 Gutbrod Rezső
Hajrá Marci, szurkolunk neked a visegrádi gleccserről, büszkék vagyunk rá, hogy nálunk is gyepsíztél. És nagy gratula apádnak is, nagyszerű fiút nevelt, tudtam, hogy előbb utóbb eredményes leszel, mindent bele...
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »