Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alsó-Ausztria: remekül alakul eddig a síszezon

2017.02.08. Bata Attila

Az eddigi szezon teljes siker az alsó-ausztriai síterepeken és a környékükön található szálláshelyeken. A korai decemberi szezonkezdet miatt a vendégéjszakák száma már decemberben is rekordot döntött. Januári adatok még nincsenek, de az is jól alakult, és akkor még nem beszéltünk a síszünetekre érkezett foglalásokról.
Hochkar
Hochkar
Az Osztrák Statisztikai Hivatal adatai szerint 2016 decemberében a vendégek 418.600 éjszakát töltöttek az alsó-ausztriai tartomány szálláshelyein. Ez az eddigi legjobb decemberi eredmény. Szinte az összes régióban emelkedett a vendégek száma, kivéve Hochkar környékén. Ez persze teljesen érthető, hiszen ha mindenhol lehet síelni a környéken, akkor kevesebben választják az állandóan hóbiztos Hochkart.

A januári számok még nem ismertek, de az egész hónapban hó borította a tartomány sípályáit, és a tavalyi szezonhoz képest jelentős mértékben nőtt a síelők száma. Ez valószínűleg a vendégéjszakák számában is mutatkozni fog.

Mönichkirchen-Mariensee
Mönichkirchen-Mariensee
Óriási a különbség a tavalyi hómentes szezon és az idei hóban gazdag tél között. Mönichkirchen-Mariensee síterepén eddig 88 %-kal nőtt a forgalom a tavalyi szezon hasonló időszakához képest. Ha az iskolai szünet alatt is kegyes lesz az időjárás, akkor csúcsszezon várható, az sincs kizárva, hogy pénzügyileg a legjobb szezont zárják. Annabergen sem panaszkodhatnak. Eddig 77 %-kal több síelőt fogadtak, mint tavaly.

Annaberg
Annaberg
A februári szállásfoglalások is biztatóak. A jó hóviszonyok miatt sok tartománybeli és bécsi vendég érkezik a szállásokra. A külföldiek közül a legtöbben továbbra is Magyarországról és Csehországból látogatnak a tartományba. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Thier csillagcsillagcsillag
Mönichkirchen egyetlen uszodával is rendelkező szálláshelye. A sízőket a szálloda mikrobusza ingyenesen szállítja ki a kb. 700 méterre lévő ülőlifthez. Wellness: uszoda, szauna, pezsgőfürdő, infrakabin, pihenőterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ofnerhof - Familie Gruber
Családi Biogazdaság a megújult St.Corona/Unternbergi síiskolától 150 méterre, Mönichkirchen-Marienseetől 9 km-re. Gyermekek részére: játszószoba és játszótér. Ellátás: háztáji termékek reggelire.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dreimäderlhaus-Wiednerhof
A Dreimäderlhaus-Wiednerhof családi gazdaság a Tauchen / Mönichkirchen régióban egy kisebb hegyen fekszik, így télen és nyáron egyaránt nyugalmat áraszt természetközelségével. A hegyi házikótól kb. 5 perces autóútra találjuk a Mönichkirchen síterepet (kb. 5 km), ahol síoktatást és felszerelés bérlést is találunk.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.