Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ezek az újdonságok várnak Alsó Ausztria síterepein

2017.10.31. | Szerző: Alsó-Ausztria Infó
Új családi park és szállodák, aprés ski hütték nyíltak Alsó-Ausztriában: a magyar turisták továbbra is bizalommal választhatják a közeli osztrák régiót hosszabb-rövidebb kirándulás céljából - fogalmazott Petra Bohuslav turizmusért és gazdaságért felelős tartományi miniszter azon az exkluzív budapesti sajtóeseményen, ahol őstermelők is képviseltették magukat, ízelítőt adva saját készítésű finomságaikból.
Ez év elejétől augusztusig már több mint 4,9 millió vendégéjszakát regisztráltak az alsó-ausztriai szállásadók, ami 4,6% -os növekedést (200ezer éjszakai tartózkodással többet) jelent az előző évhez viszonyítva. Sőt, egy ideiglenes, új nyári rekord is született, a 2017. május-augusztus hónapok között ugyanis több mint 3 millió éjszakát töltöttek a turisták a tartományban, ez 5,3%-os növekedés! „Alsó Ausztria még mindig a német turisták körében a legnépszerűbb a maga 580 ezer egynapos tartózkodási rátájával, de a lista második helyezettjei Magyarországról érkeznek, a magyar turisták ugyanis több mint 120 ezer éjszakát töltenek nálunk, köszönhetően a közelségnek, és a kimagaslóan kedvező ár-érték aránynak.” – mondta Petra Bohuslav.

A magyar turistáknak a tartomány iránt tanúsított bizalmát méltatta Prof. Christoph Madl, a Niederösterreich-Werbung turisztikai ügynökség ügyvezetője is, ő így fogalmazott: „Szeretnénk köszönetet mondani a magyar turistáknak, hogy ilyen lelkesen látogatják a régiónkat, és reméljük a közelgő téli szezonban is ezreket üdvözölhetünk.”
Nem véletlenül a novembertől márciusig tartó téli szezont hangsúlyozta Christoph Madl – tavaly télen a magyar turisták 80.500 éjszakát töltöttek Alsó-Ausztriában, míg a májustól szeptemberig tartó nyári szezonban 60 ezret. Mindkét szezon népszerűsége emelkedett.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A tartomány turisztikai stratégiájának része a folyamatos fejlesztés, amely magában foglalja: a vasúti hálózat optimalizálását, új szállodák nyitását, a szolgáltatások minőségének emelését, és az egyénre szabott, tematikus kikapcsolódási lehetőségek bővítését. Az ambiciózus cél: 2020-ra 7,2 millió vendégéjszaka elérése!

A kitűzött cél elérése érdekében az egyik idei újdonság a Mitterbach am Erlaufseeben-en az új, 28 szobás R&R Residenz Hotel Mitterbach - a szállodából csodálatos kilátás nyílik Gemeindealpe hegyvonulatára. A Gemeindealpe Mitterbach völgyállomása, a „Das Ko’eck“ panorámabár és a Mariazelli Vasút mind csupán néhány lépésre található.

A néhány évvel ezelőtti, részleges felújítást követően idén ismét átalakították a Joschi Almgasthof vendéglőt. Családbarát szobák, és egy új étterem, a „JP” várja az ínyenceket, új kulináris kínálattal. A „JP-Après Ski Bar“-ral pedig bővült az éjszakai élet a Hochkaron.

A Kirchberg am Wechsel-en is újdonság várja a turistákat, ez nem más, mint Molzbach, Alsó-Ausztria egyetlen, teljesen fából készült szállodája! A Pichler család kétévnyi tervezés és kilenc hónap építkezés után nyitotta meg a „fahotelt”. A 16 új szoba teljesen fából készült szögek, csavarok és enyvezés nélkül.

A szállodák, fogadók mellett jelenleg több mint 24 síközpont, több mint 200 kilométernyi lejtő és közel 100 sífelvonó várja a téli sportok szerelmeseit.

A sípályák környékén is számos fejlesztés történt, mint például:
  • Az annabergi Ski-Cross és Fun-Cross pályák átalakultak (együttműködésben a QParks-szal)
  • Annaberg: új „Familypark“, és víztározó
  • Göstling-Hochkar: a Sonnenlift tányéros felvonó felújítása
  • Lackenhof: új varázsszőnyeg a Kinderland gyermek gyakorlópályán
Egy speciális műanyag borítású lejtőnek köszönhetően Puchberg-ben a téli sportok már nem függenek a hó-helyzettől és az időjárástól. Szélsebesen pedig a Wiesenflitzeren, egy 140 méter hosszú óriás gumis csúszdán lehet száguldani lefelé. Igazi szórakozás kicsiknek és nagyoknak!

„Guga hö” – így hívják az egyik legújabb síajánlatot. Jelentése a mostvierteli dialektus szerint „teljesen éber”. Azaz, aki korán kel, üres pályát lel! Erről a különlegességről személyesen Andreas Buder mesélt. Buder egykori profi alsó-ausztriai síelő - lesiklás, illetve szuperóriás-műlesiklás specialista. A göstlingi sí szövetség, illetve 2008-tól az országos sí szövetség tagja Ausztriában. 1998-ban lesiklásban junior világbajnoki címet szerzett, illetve többször állt dobogón felnőtt világkupa versenyeken is: 2006-ban a németországi Garmisch-Partenkirchenben harmadik, míg 2007-ben az olaszországi Bormioban és a kanadai Lake Luisban második helyezést ért el lesiklásban. Egészségügyi okok miatt 2011-ben hagyta abba a profi sportot, de továbbra is a síelés jelenti a mindennapjait, hiszen jelenleg a magyar turisták által is kedvelt Lackenhof síterep ügyvezetője. Lackenhof Budapesttől 400 km-re fekszik az Ötscher hegy lábánál, és egyben a Mostviertel jelképe is, hiszen majdnem 2000m magas csúcsával valóban szinte uralkodik a tájon.

Ewald Putz - alpesi róka, a Reichenau an der Rax-on dolgozó hegyimentők helyi kirendeltségének vezetője, mely egyben a világ első hivatalos hegyimentő-állomása is, arra hívta fel a téli sportok magyar szerelmeseinek a figyelmét, hogy az időjárást mindig komolyan kell venni. Minden egyes síelés, túrázás, szánkózás előtt tájékozódni kell a várható időjárásról, és nem szabad kockáztatni. A hegyek világában a biztonság mindennél fontosabb. Inkább kétszer vágjunk neki, és úgy hódítsuk meg a csúcsot.

Tény és való, a tél egészen rendkívüli élményt nyújt Alsó-Ausztriában: a közel 300 alsó-ausztriai adventi vásár legszínesebb kínálatáról hamarosan részletesen beszámolunk.

További információk, ajánlatok: www.also-ausztria.info
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 36 vendég és 2 regisztrált felhasználó látogatja.