Menü ≡

  Puchberg am Schneeberg - Wunderwiese Ausztria

Síterep adatok
Magasság
810 - 1210 m
Szintkülönbség
400 m
Sípályák hossza
7,8 km
Liftek száma
3
2
1
3,8 km
4 km
Síszezon időszaka: 2021.12.18. – 2022.03.13.
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 294 km, 3 óra 16 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 29 €    Gyerek napijegy: 18 €
Régióbérlet: Ostalpen Card
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
-11°C
-2°C
-13°C
-2°C
-14°C
-4°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
A síterep bemutatása
Bécstől 80 km-re délre található Alsó-Ausztria egyetlen téli-nyári síközpontja. Az egyedülálló hangulatú alpesi városka Puchberg am Schneeberg közelében fekvő losenheimi síközpontban egy négyszemélyes, kétsebességes ülőlift működik, ha van elég hó. A 2110 méteres magasságba néhány perc alatt feljuthatunk vele. A felvonó tőszomszédságában lévő régi pályavendéglőt is teljesen átépítették, így egy világos, modern, de mégis családias étterem várja a vendégeket, az épületen belül modern síkölcsönző, síszerviz és mellékhelységek is helyet kaptak. Az épület belső és külső kialakítása egyértelműen követi a világhírű puchbergi "Salamander Schneebergbahn" már kialakult dizájnját, ennek részeként az új lift is a "Salamander Sesselbahn" nevet viseli.

A Schneeberg naposabb oldalán fekvő Puchbergen az utóbbi években egyre rosszabb telek voltak, elmaradó vendégek, kevés sínap jellemezte a határ közeli sípályát. A közeli gyerekpályákat ezért lefedték műanyaggal, így egész évben lehet már itt síelni tanulni. Az egykori Salamander Kinderlandet átnevezték, új neve Wunderwiese lett, a gyerekparadicsom minden évszakban használható. A húzólifttel és szállítószalaggal ellátott tanulópálya mellett egy 130 méter hosszú hófánk pálya is kialakításra került, Wiesenflitzer néven, ez nyári attrakció. A Wunderwiese völgyállomásán síiskola, kölcsönző és hütte is található.

A fejlesztéseknek köszönhetően a losenheimi síterep az egyik legideálisabb a kezdők és gyerekekkel síelni induló családok részére a határhoz való közelségének, mérsékelt árainak, modern berendezéseinek és kellemes lejtésű széles pályáinak és a több mint 2000 m magas Schneeberg nyújtotta panorámájának köszönhetően.
Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »