Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: kisebb síterepek lehetnek az idei szezon nyertesei?

2020.09.23. Bata Attila

Természetesen mindenki készül a síszezonra, még akkor is, ha jelen pillanatban elég sok a bizonytalanság. Mostani ismereteink szerint szigorúbb szabályokra kell számítani, és a vendégek nagy része a kevésbé zsúfolt helyekre igyekszik majd. Ez utóbbi tényezőben látnak lehetőségek a kisebb osztrák síterepek.
Gemeindealpe Mitterbach - Alsó-Ausztria
Gemeindealpe Mitterbach - Alsó-Ausztria
Alsó-Ausztria és Felső-Ausztria több ismert és kevésbé ismert sítereppel is rendelkezik. Ezekben a tartományokban nem a nagy kiterjedésű, sok pályakilométeres síterepeket találjuk. Persze itt is akadnak felkapott síterepek pl. Hochkar, de nem ez a jellemző. Egy átlagos szezonban inkább a földrajzi közelség, a kisebb tömeg és az olcsóbb árak miatt érkeznek ide a síelők.

Az idei nyári forgalom rekordot hozott Ausztria (és az Alpok) hegyeiben. Olyan régiók és eddig "kevésbé népszerű" települések döntöttek látogatottsági rekordokat, amelyek iránt a vírus előtti időkben nem volt komolyabb érdeklődés.
Annaberg - Alsó-Ausztria
Annaberg - Alsó-Ausztria
Az említett két osztrák tartomány idegenforgalmi szakemberei szerint a járvány miatti óvatosságból a kisebb síterepek jelentősen profitálhatnak az idén. Felméréseik szerint a kisebb tömeg, a csákányos liftek jelentette előnyök felerősödnek az idei szezonban. Ennek bizonyítéka, hogy több kisebb síterep környékén már most kevesebb szállásadó panaszkodik, elég jók a jelenlegi foglaltsági adatok.

Ennek megfelelően a kisebb síterepek is komolyan készülnek a szezonra. Pici csinosítások és fejlesztések a pályák körül, valamint a szokásos karbantartások mellett még apróbb javításokba is beruháznak a tartományi idegenforgalmi hivatalok ajánlásának megfelelően.
Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee - Alsó-Ausztria
Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee - Alsó-Ausztria
A turisztikai igények változását az idei nyár már előrevetítette, azonban a kérdés, hogy ez télen is folytatódhat. A kisebb terepek vonzók lehetnek járvány idején, azonban infrastruktúra hiányában a hóviszonyok tekintetében túlságosan is Holle anyóra vannak utalva. Egy havas szezon esetén tényleg jól járhatnak a kisebb pályák, azonban esetleges hóhiányban kérdéses, hogy hányan érik be a hegyi környezettel havas pályák nélkül?
A túrázáshoz kevesebb hó is elég...
A túrázáshoz kevesebb hó is elég...
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.