Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: kisebb síterepek lehetnek az idei szezon nyertesei?

2020.09.23. Bata Attila

Természetesen mindenki készül a síszezonra, még akkor is, ha jelen pillanatban elég sok a bizonytalanság. Mostani ismereteink szerint szigorúbb szabályokra kell számítani, és a vendégek nagy része a kevésbé zsúfolt helyekre igyekszik majd. Ez utóbbi tényezőben látnak lehetőségek a kisebb osztrák síterepek.
Gemeindealpe Mitterbach - Alsó-Ausztria
Gemeindealpe Mitterbach - Alsó-Ausztria
Alsó-Ausztria és Felső-Ausztria több ismert és kevésbé ismert sítereppel is rendelkezik. Ezekben a tartományokban nem a nagy kiterjedésű, sok pályakilométeres síterepeket találjuk. Persze itt is akadnak felkapott síterepek pl. Hochkar, de nem ez a jellemző. Egy átlagos szezonban inkább a földrajzi közelség, a kisebb tömeg és az olcsóbb árak miatt érkeznek ide a síelők.

Az idei nyári forgalom rekordot hozott Ausztria (és az Alpok) hegyeiben. Olyan régiók és eddig "kevésbé népszerű" települések döntöttek látogatottsági rekordokat, amelyek iránt a vírus előtti időkben nem volt komolyabb érdeklődés.
Annaberg - Alsó-Ausztria
Annaberg - Alsó-Ausztria
Az említett két osztrák tartomány idegenforgalmi szakemberei szerint a járvány miatti óvatosságból a kisebb síterepek jelentősen profitálhatnak az idén. Felméréseik szerint a kisebb tömeg, a csákányos liftek jelentette előnyök felerősödnek az idei szezonban. Ennek bizonyítéka, hogy több kisebb síterep környékén már most kevesebb szállásadó panaszkodik, elég jók a jelenlegi foglaltsági adatok.

Ennek megfelelően a kisebb síterepek is komolyan készülnek a szezonra. Pici csinosítások és fejlesztések a pályák körül, valamint a szokásos karbantartások mellett még apróbb javításokba is beruháznak a tartományi idegenforgalmi hivatalok ajánlásának megfelelően.
Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee - Alsó-Ausztria
Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee - Alsó-Ausztria
A turisztikai igények változását az idei nyár már előrevetítette, azonban a kérdés, hogy ez télen is folytatódhat. A kisebb terepek vonzók lehetnek járvány idején, azonban infrastruktúra hiányában a hóviszonyok tekintetében túlságosan is Holle anyóra vannak utalva. Egy havas szezon esetén tényleg jól járhatnak a kisebb pályák, azonban esetleges hóhiányban kérdéses, hogy hányan érik be a hegyi környezettel havas pályák nélkül?
A túrázáshoz kevesebb hó is elég...
A túrázáshoz kevesebb hó is elég...
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.