Menü ≡

Az osztrák válogatott a gleccsereken gyakorol májustól

2020.04.28. | Szerző: Bata Attila
Szigorú biztonsági intézkedések mellett, de ismét havon gyakorolhatnak az osztrák alpesi válogatott tagjai. Május elejétől kisebb csoportokban ismét edzhetnek a tiroli síterepeken.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Két tiroli gleccser, Sölden és Hintertux, valamint a zillertali Gerlosplatte lesz a válogatott edzéseinek színhelye a következő héten. A gyakorlásokat kiscsoportokban végzik, és szigorú feltételek mellett. A legalább nyolcnaposra tervezett tréningen csak negatív igazolással lehet részt venni, és a végén szintén tesztet kell végezniük a versenyzőknek és a kísérőknek is.

A versenyzőknél a szezon utáni gyakorlás igazából nem a versenyekre felkészülést jelenti, hanem a következő szezonra szánt felszerelések tesztelését. Sokan azért is tesztelnek, hogy ilyenkor döntik el, hogy "átigazolnak-e" egy másik felszerelésgyártóhoz. Mivel idén tavasszal nem lehet a felszereléseket szabadon próbálgatni, a nemzetközi szövetség is kitolta az átigazolási időszak határidejét.

A hangsúly tehát a tesztelésen van, de az osztrák kapitány szerint van mit gyakorolni, hiszen az előző szezon rosszul sikerült osztrák szempontból. Az elmúlt 30 évben mindig az osztrákok nyerték a Nemzetek Kupáját, vagyis amikor a világkupában az összes pontszerző eredményeit összeadják, így képet kaphatunk arról, hogy melyik a legerősebb sínemzet. A tavalyi szezonban a svájciak megelőzték az osztrákokat.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »