Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sípályává változott a Badacsonyi szőlőhegy

2018.03.01. CsodalatosBalaton.hu

Február elején "Kéksál" néven körbevitorlázták a legendás Kékszalag útvonalát a téli Balatonon, február végén pedig a két fiatal áttért a téli sportokra. Kovács Fanni, a Káli Éden tulajdonosa és párja Orbán Péter fotós egészen elképesztő ötlettel rukkolt elő: síelni és snowboardozni fognak a badacsonyi szőlőtőkék között.
Snowboardozás a havas Badacsonyon, fotó: Kovács Fanni
Snowboardozás a havas Badacsonyon, fotó: Kovács Fanni
Országszerte havazott az elmúlt napokban, így a Balaton térségében is. Fanni és Péter gondolták, hogy lehetetlen nincsen, majd összepakolták a télisportokhoz szükséges felszerelésüket, és megindultak a badacsonyi szőlőtőkék között, hogy kihasználják az idei tél adta utolsó lehetőséget.
Síelés a havas Badacsonyon | Fotó: Orbán Péter
Síelés a havas Badacsonyon | Fotó: Orbán Péter
Az eredmény egy extrém élményekkel teli nap a téli Balatonon. A Csodálatos Balaton és környéke nyújtotta lehetőségek mindenki számára adottak, csak élni kell velük!
A síelés Badacsonyban nem mindennapi élmény | Fotó: Orbán Péter
A síelés Badacsonyban nem mindennapi élmény | Fotó: Orbán Péter
További képek: http://csodalatosbalaton.hu/hirek/balaton/sieles
Úgy látszik a szőlőtőkék közötti síelés máshol is divat. A franciaországi Villers-Marmery szőlődombjain (legmagasabb pontja 286 méter) február 7-én hullott 25 cm hó, amelyet azonnal ki is használtak. Itt még egy kis szójáték is belefért. A Champagne Henri Bazin névű birtokon síeltek és innen jött a videó címe, "Ski in Champagne", amely átvitt értelem a legjobb minőségű porhavas síelésre is utal.

KOMMENTEK
Dibáczi Anikó | 2018.03.01. 17:21
Szép szép, de ha túl sokan megcsinálják a szőlő tulajdonosok biztos díjazni fogják. Néhány kitört szőlőtőke stb...
Mokany67 | 2018.03.01. 19:43
Kedves Anikó! Tört már el szőlőtőkét? Deszkával kell hozzá 130-140 kg testsúly és egy 60-70 km/órás tempó. Nos, 120-130 kg-os deszkást még nem láttam pedig művelem egy ideje ezt a sportot.Ezeken a lejtőkön pedig szinte kizárt ez a tempó. Ráadásul egy ember kb 1-2 alkalommal megy fel mert bíz elfárad. Ráadásul nem jelent ez a terület nagy sport élményt, inkább csak szép. Ezért pedig nem gyorsan megy az emberfia, aki egyáltalán felmegy oda gyalog mert lift nincs.
Konrád Leo | 2018.03.01. 20:11
Az utolsó két kép biztos, hogy nem a Badacsonyon készült! Az első akár lehet. Az utolsó kettő kép inkább a Csobánc oldalában, vagy a környékén készülhetett. Ugyanis balról a Tóti- hegy és aztán Gulács mögött ott terpeszkedik maga a Badacsony is, tehát nem azon cipelik a sílécet.
Kabala0615 | 2018.03.01. 20:12
Múlt héten vasárnap a feleségemmel mi is ezt a megoldást választottuk,mivel időhiány miatt nem tudtunk elutazni egy kiépített pályára.Az inkei szőlőhegyet választottuk a Somogyi-dombságban.
4-szer másztunk fel.
Csodálatos volt a 30cm-es porhó.
Amúgy én vagyok pl.a 120-130kg-os snowboardos,aki már 10éve üzi-e csodás sportot,viszont azt gobdolom aki a szűzhavon tud csúszni az nem fog szőlőtőkét törni.
Üdv:Tomi!
skioutlet | 2018.03.01. 20:26
Majd az unkáink olvashatják: a 21. század első negyedében még akkora havak voltak Magyarországon, hogy Badacsony oldalán, a Mátrában közel 1.5 méteres hóban síztek még március elején is! Sőt, emberek ezrei jártak át a Balaton vastag jegén:
https://www.youtube.com/watch?v=8Mp...oP6B9SAM&t=45s
...de mindez hiába, már látszik: jön a globális felmelegedés...mind meghalunk!
LRobert | 2018.03.01. 22:34
Eközben a túloldalon Balatonlellén. A télvégi havazàs remek lehetőség pl. végigtúrasízni a Jànoshegyi gàzpàsztàt. Szerintem én voltam az első ember. Mindezt tökéletes porhóban ITT a Balatonnàl. https://m.facebook.com/balatonlelle....boathouse/albums/1920138...
minerel | 2018.03.02. 11:42
És aláfestő zeneként szóljon Fábián Julitól a Jazz & Wine :-)
pentole | 2018.03.02. 12:01
A képek szépségét eddig nem méltatta senki, ezért én most megteszem. Szép képek! Egyébként én is 100 kg felett vagyok és még egyszer sem törtem szőlőtőkét síléccel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.