Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Saalbach: szőlőtőkék a sípályák között

2019.10.02. | Szerző: Bata Attila
Igazán ritkaság, hogy egy síterepen szőlőket telepítsenek a sípályák közé. Az ausztriai Saalbach síterepén az Alpokban már máshol bevált szőlőfajtával kísérleteznek.
Kép: saalbach.com
h i r d e t é s
Nem érdemes pályán kívül síelni a Kohlmais pálya közelében, hiszen az ember előbb-utóbb szőlőtőkéknek ütközhet. Nem igazán gyakori, de nem is teljesen ritkaság, hogy ilyen magasságban szőlőt ültessenek az Alpokban. A salzburgi síterepen 1212 méteres magasságban érik majd a szőlő.

Magyarországon csak kísérleti jelleggel ültettek a Solaris szőlőfajtából, amely jól ellenáll a betegségeknek, korán érik, és az olaszok már 1300 méteres magasságban is telepítettek belőle Dél-Tirolban. Saalbachban most ezzel kísérleteznek. A szőlőfajta bírja a hideget, a téli mínusz 20 fokot is átvészeli, és a vastag hótakaró is jót tesz neki. Egyedül a tavaszi olvadáskor keletkező nagyobb mennyiségű hólé elvezetését kell megoldani, de a tulajdonosok szerint erre is felkészültek.
Kép: saalbach.com
A telepítést az idén nyáron fejezték be, az első szőlőszemeket már idén meg lehet kóstolni, de a szüretre és az első borkóstolásra még 2022-ig várni kell.

Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn az egyik legnagyobb és legmodernebb síterep Ausztriában. Minden éven jelentős fejlesztéseket látunk a síterepen, az idei újdonságokról is hamarosan beszámolunk.
2019.10.02. 20:31:06 Stani
Biztos olyan jó lesz, mint az észak-német borok :D
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »