Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Saalbach: szőlőtőkék a sípályák között

2019.10.02. Bata Attila

Igazán ritkaság, hogy egy síterepen szőlőket telepítsenek a sípályák közé. Az ausztriai Saalbach síterepén az Alpokban már máshol bevált szőlőfajtával kísérleteznek.
Kép: saalbach.com
Kép: saalbach.com
Nem érdemes pályán kívül síelni a Kohlmais pálya közelében, hiszen az ember előbb-utóbb szőlőtőkéknek ütközhet. Nem igazán gyakori, de nem is teljesen ritkaság, hogy ilyen magasságban szőlőt ültessenek az Alpokban. A salzburgi síterepen 1212 méteres magasságban érik majd a szőlő.

Magyarországon csak kísérleti jelleggel ültettek a Solaris szőlőfajtából, amely jól ellenáll a betegségeknek, korán érik, és az olaszok már 1300 méteres magasságban is telepítettek belőle Dél-Tirolban. Saalbachban most ezzel kísérleteznek. A szőlőfajta bírja a hideget, a téli mínusz 20 fokot is átvészeli, és a vastag hótakaró is jót tesz neki. Egyedül a tavaszi olvadáskor keletkező nagyobb mennyiségű hólé elvezetését kell megoldani, de a tulajdonosok szerint erre is felkészültek.
Kép: saalbach.com
Kép: saalbach.com
A telepítést az idén nyáron fejezték be, az első szőlőszemeket már idén meg lehet kóstolni, de a szüretre és az első borkóstolásra még 2022-ig várni kell.

Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn az egyik legnagyobb és legmodernebb síterep Ausztriában. Minden éven jelentős fejlesztéseket látunk a síterepen, az idei újdonságokról is hamarosan beszámolunk.
KOMMENTEK
Stani | 2019.10.02. 20:31
Biztos olyan jó lesz, mint az észak-német borok :D

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.