Menü ≡

Együttműködés Saalbach és a dán szemétégető sípályája között

2019.10.22. | Szerző: Bata Attila
Európa egyik legkisebb és legnagyobb "síterepe" kölcsönösen hirdeti egymást a jövőben.
h i r d e t é s
Amint már korábban beszámoltunk róla, október elején a dán fővárosban átadtak egy két éve épült hulladékégető tetejére épített sípályát. A projekt a szemétégető környezetbarát üzemelését hivatott demonstrálni, vagyis olyan környezetben épült meg, hogy a közelében szabadidős tevékenységeket (síelés vagy túrázás) is nyugodtan lehet végezni.

A szemétégető elektromos energiát is termel a város 30 000 lakásának, valamint fűtést biztosít 72 000 háztartás számára. A 450 méter hosszú sípálya nem tűnik túl hosszúnak, de Dánia amúgy sem a síelhető hegyekben gazdag ország. Az üzemeltetők évente 30 ezer vendéget várnak a nemrég átadott sípályán.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Közülük néhányan Saalbach-ból is érkezhetnek, az egyik legjobb osztrák síterepről. Saalbach számára fontosak a dán vendégek, akik évente kb. 90 ezer vendégéjszakát töltenek az osztrák síterepen. A síterep vezetői már meg is látogatták a dán létesítményt, ahol a vendégek lépten-nyomon az osztrákok hirdetéseivel találkozhatnak.

A vendégek ebben a szezonban mindkét "síterepen" utat nyerhetnek a másik országba. A kapcsolat annak is köszönhető, hogy a dán sípálya igazgatója telente rendszeres vendég Saalbach sípályáin. 
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »