Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Együttműködés Saalbach és a dán szemétégető sípályája között

2019.10.22. Bata Attila

Európa egyik legkisebb és legnagyobb "síterepe" kölcsönösen hirdeti egymást a jövőben.
Amint már korábban beszámoltunk róla, október elején a dán fővárosban átadtak egy két éve épült hulladékégető tetejére épített sípályát. A projekt a szemétégető környezetbarát üzemelését hivatott demonstrálni, vagyis olyan környezetben épült meg, hogy a közelében szabadidős tevékenységeket (síelés vagy túrázás) is nyugodtan lehet végezni.

A szemétégető elektromos energiát is termel a város 30 000 lakásának, valamint fűtést biztosít 72 000 háztartás számára. A 450 méter hosszú sípálya nem tűnik túl hosszúnak, de Dánia amúgy sem a síelhető hegyekben gazdag ország. Az üzemeltetők évente 30 ezer vendéget várnak a nemrég átadott sípályán.
Osztrákok és dánok közösen a szemétégető sípályáján
Osztrákok és dánok közösen a szemétégető sípályáján
Közülük néhányan Saalbach-ból is érkezhetnek, az egyik legjobb osztrák síterepről. Saalbach számára fontosak a dán vendégek, akik évente kb. 90 ezer vendégéjszakát töltenek az osztrák síterepen. A síterep vezetői már meg is látogatták a dán létesítményt, ahol a vendégek lépten-nyomon az osztrákok hirdetéseivel találkozhatnak.

A vendégek ebben a szezonban mindkét "síterepen" utat nyerhetnek a másik országba. A kapcsolat annak is köszönhető, hogy a dán sípálya igazgatója telente rendszeres vendég Saalbach sípályáin. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.