Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Banff fesztiválra várja a hegyek szerelmeseit

2012.05.03. sielok.hu

Banff fesztiválra várja a hegyek szerelmeseit A Banff Mountain Film Fesztivált már több mint 35 éve rendezik meg a névadó kanadai kisvárosban. A 9 napos fesztiválra évente átlagosan több mint 300 filmet neveznek, amiből a zsűri választ ki kb. ötvenet, amiket Banff nézőközönsége elé tárnak. Miután a fesztivál véget ér, a legjobb filmeket világ körüli turnéra viszik.
1976 óta ez a gyönyörű kisváros, Banff a filmesek körében a kalandsportok fesztiváljáról ismert. A zsűri elé a világ minden szegletéből kerülnek filmek, a téma pedig a természet és a kalandsport. Ezen belül pedig igen széles a paletta: síelés, hegymászás, rafting, basejump, downhill, különböző expedíciók...
Kanada gyöngyszeme: Banff városa
Kanada gyöngyszeme: Banff városa
Ez az egyedülálló fesztivál idén október 27. és november 4. között kerül megrendezésre, a nevezés júliusig zajlik, az idei esélyesek listáját is akkor hozzák majd nyilvánosságra.
Az előzetesen kiválasztott és levetített 50-60 film közül hirdetnek novemberben nyerteseket többféle kategóriában: a fődíj mellett állandó kategóriának számít a legjobb hegyi kultúra film, a legjobb hegyi környezetben forgatott film, a legjobb egész estés hegyi film, valamint a közönségdíj is. A 2011-es nyertes filmek listáját itt találjátok.

Banff egyedülálló és igen sikeres fesztiválja az évek során "terjeszkedett" is: ma már fotók és könyvek is megmérettetnek: a fotók 16, a könyvek pedig 17 éve versenyeznek Banffban. Tavaly Tim Remick portrésorozata, illetve Bernadette McDonald "Freedom Climbers" című könyve nyerte meg a fődíjat.

A banffi zsűri minden évben kiválaszt kb. 25 filmet, ami a fesztivál után a világot is bejárja. A legjobb filmek hónapokig turnéznak több mint 30 országban. Mivel ezek a filmek nem kapnak nagy nyilvánosságot, nem kerülnek moziba, de még az internetről sem szerezhetőek meg, gyakorlatilag ez a világ körüli út az egyetlen alkalom, amikor a téma iránt érdeklődők megnézhetik a filmeket. Idén - hosszú évek kimaradása után -Magyarországra is eljutnak ismét a Fesztivál szenzációs filmjei április 19 és 21 között az Uránia Filmszínházba.

Lélegzetelállító felvételek - A 2011/12-es világ körüli turné "kedvcsináló" videója

További aktuális infók a Banff Mountain Film Fesztivál honlapján.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.