Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Banff Hegyifilm Fesztivál filmjei Magyarországon

2013.03.12. sielok.hu

A Banff Hegyifilm Fesztivál filmjei Magyarországon Az ősszel megrendezett kanadai Banff Hegyifilm Fesztivál filmjei világ körüli útra indultak. Magyarországra - hosszú évek kimaradása után - a Baraka Utazási Iroda szervezésében jutnak el ismét a Fesztivál szenzációs filmjei április 19. és 21. között az Uránia Filmszínházba.
Vannak, akiknek sokat mond a "Banff" név, és vannak, akiknek talán most még keveset. A Banff a világ legrangosabb kalandsport témájú dokumentumfilm versenye, melyet 37 éve rendeznek meg a kanadai Banff városában.

A Banff zsűríje és a közönség által legjobbnak ítélt filmek a verseny után minden évben turnéra indulnak, melyet 40 országban bemutatnak be világszerte. A budapesti Banff Hegyifilm Fesztivál a World Tour program egyik állomása.
A fesztivál műsorán hegymászó, vadvízi kajak, extrém sí, freeride snowboard, moutain bike, terepfutás témájú filmek szereplenek.
A produkciók különlegessége, hogy a hosszú dokumentumfilmek legizgalmasabb pillanataiból a Banff olyan filmváltozatokat készít, amik a nagyközönség számára is élvezhetőek. Ezekből állnak össze a változatos témájú, másfél órás programok.

Mivel a magyar közönség már 7 éve nem láthatta ezeket a produkciókat, az elmúlt 2 év legjobb outdoor filmjeiből készült válogatást nézhetitek meg a mozivásznon eredeti nyelven, angol felirattal április 19 -21 között, az Uránia Filmszínházban.

A részletes program itt olvasható: http://www.banff.hu/Musor

Íme egy kis ízelítő a vetítésre kerülő filmekből a teljesség igénye nélkül:

1st Afghan Ski Challange

Díj: 2012-ben a "Hegyi sport" kategória győztese
Svájci film, 2011., Rendezte: Hans-Urs Bachmann, Időtartam: 16,5 perc
A konfilktusokkal teli ország egy csendes sarkában néhány lelkes kezdő mindenáron meg akar tanulni síelni, hogy részt vehessenek Afganisztán első lesikló síversenyén.

1st Afghan Ski Challange

The Freedom Chair

Díj: 2011-ben a "Hegyi sport" kategória győztese
Kanadai film, 2011., Rendező és producer: Mike Douglas, Időtartam: 15 perc
Josh Dueck sikeres síelő és edző volt, amíg egy 2004-es síbaleset örökre megváltoztatta az életét. Miután tudatosult benne, hogy soha többé nem fog járni, Josh elhatározta, hogy a lehető legtöbbet hozza ki ebből a rettenetes helyzetből...

The Freedom Chair

All I Can: The Short Cut

Díj: 2011-ben a rövidfilm hosszabb verziója a "Legjobb egész estés film" kategória győztese
Kanadai film, 2011., Rendezte: Dave Mossop és Eric Crosland, Időtartam: 10,5 perc
Ez a lenyűgöző szépségű és dinamikájú rövidfilm a globális éghajlatváltozás kihívásait hasonlítja össze a nagy hegyeken való síelés kihívásaival. A The Short Cut az eredeti film rövidebb verziója, amelyet hat kontinensen, két év alatt rögzítettek. A világ legjobb síelői működnek közre Marokkótól Kanadáig és Chilétől Alaszkáig. Ez az egyik leglátványosabb, leginkább magával ragadó és alaposan elgondolkodtató film, amit valaha készítettek a kalandsport műfajában.

All I Can: The Short Cut

Further

Amerikai film, 2012, Rendezte: Jeremy Jones, Időtartam: 26 perc
Jeremy Jones snowboardos Deeper trilógiájának második része, amelyhez képest az első gyerekjáték volt. A helyszín ezúttal Japán, a Spitzbergák, Ausztria, Alaszka és Kalifornia. A srácok a legészakibb tájakra, a legmagasabb hegyekre indulnak, hogy aztán olyan "lejtőn" csússzanak, amelyek sokkal inkább függőlegesek, sőt megközelíthetetlenek és érintetlenek. A világ legjobb snowboardosait egy profi filmes stáb kísérte el, akik lélegzetelállító felvételekkel tértek haza.

Being There

Norvég film, 2011. , Rendezte: Filip Christensen és Even Sigstad, Időtartam: 14 perc
A különböző filmfesztiválokon díjnyertes film újravágott kiadása a Banff World Tour számára készült. A Being There néhány szabadstílusú sízőőstehetség találkozása egy szenvedélyes filmes stábbal. A helyszín Norvégia, a Strandafjellet és a Lofoten-szigetek káprázatos világa, minden freestyle-os álma. Észbontó, helikopteres felvételek, izgalmas és meghökkentő látásmód, akrobatikus mutatványok. Igazi élményfilm a megszállot csodagyerekekől, akik soha nem akarnak mást, csak a friss porhóban csúszni.

Being There

Crossing the Ice

Díjak: Banff Fődíj, A "Felfedezés és Kaland" kategória nyertese, Legjobb közönségfilm
Ausztrália, 2012. Rendezte: Justin Jones Két ausztrál kalandor arra vállalkozott, hogy önerőből eljut az Antarktisz partjáról a Déli-sarkig majd vissza. 2275 km a kietlen, hideg és zord jégvilágban.

Crossing the Ice
Időpont: 2013. április 19-21.
Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház
(1088 Budapest, Rákóczi út 21.)

Bővebb infó: www.banff.hu

Nyereményjáték

Szavazz a kedvenc videódra és nyerj túrafelszerelést!

A játék részletei:
http://www.facebook.com/BanffHegyifilmFesztival/app_138670666295670
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.