Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Beindult a hóágyúzás a mátraszentistváni Síparkban!

2012.12.07. Kőrösi Gergő (sipark.hu)

Beindult a hóágyúzás a mátraszentistváni Síparkban! Alakulnak a dolgok a mátraszentistváni Síparkban. Ma reggel csípős hideg van. Jelenleg -9 fok a hőmérséklet, így szuper körülmények között mentek a hóágyúk egész éjszaka, de napközben is folyamatosan hóágyúzzuk a pályákat.
Tegnap este tudtuk elkezdeni a hógyártást, sajnos volt egy-két problémánk a villamoshálózattal. Elment egy fázisunk, jó nagy bosszúságot okozva ezzel: már ment egy pár hóágyú, amiket aztán jó nagy macera volt kiolvasztani a jégből. De most már minden jól üzemel. Büszkék is vagyunk a hóágyúsainkra! Hidegben-fagyban, szélben, hóban, éjjel-nappal szorgosan végzik a dolgukat, hogy nemsokára kiváló minőségű sípályán csúszhassanak a vendégek.

Az elkövetkezendő napokban rendkívül hideg lesz (-10, -15 fok), így a hóágyúrendszerünket a maximumon tudjuk majd járatni. Számításaink szerint a jövőhét végéig, mintegy 20.000-25.000 köbméter havat tudunk majd legyártani.

Hóágyúzás péntek reggel
Hóágyúzás péntek reggel
A célunk az, hogy a nyitásra a 4-es pálya is teljes hosszban üzemeljen, és karácsonyra már készen legyen a 4B, 5B és a 3-as pálya is, így utána már "csak" az 1-es pálya maradna. A jövőheti szezonkezdetre 5 hektárnyi felületet kell beágyúznunk, aztán még 5 hektárnyival kell elkészülni karácsonyra. Vizünk van bőven, a patak most is csörgedezik, ehhez nem kell más, csak tartós hideg.

A webkameránkon figyelemmel kísérhetitek a hóágyúzást!

KOMMENTEK

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.