Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bemutatkoztak fiataljaink az alpesi sí világbajnokságon

2017.02.16. Magyar Sí Szövetség

Helytálltak fiataljaink a férfiak óriás-műlesikló kvalifikációjában az alpesi sí világbajnokságon, a svájci St. Moritz-ban. Ifjúsági korú versenyzőink olyan értékes tapasztalatokat gyűjthettek, amelyeket korosztályos versenyeiken is kamatoztathatnak majd.
A szerdai pihenőnap után négy férfi sízőnk is rajthoz állt az óriás-műlesiklás kvalifikációs számában az alpesi sí világbajnokságon.

Közülük Nagy Bence érte el a legjobb eredmény, a 41. helyen zárt. A 127 fős mezőny legfiatalabb versenyzője, Benyó Marcell mindkét futamot teljesítve az 57. lett.

Első éves ifjúsági korú sízőnk, Valeri Dávid is szépen helytállt a felnőttek között, az első futamot a 62. helyen fejezte be, a második futamban azonban kiesett, így helyezetlenül zárt.

A negyedik magyar síző, Szőllős Benjamin az első futamban búcsúzott, azonban a szövetségi kapitány őt jelölte a holnapi férfi óriás-műlesiklás világbajnoki futamába, így a legnagyobbak között élhet újabb esélyével.

Benjaminnak ez már a harmadik felnőtt világbajnoki szereplése, így ő már rutinos versenyzőnek számít, neki vannak a magyarok között a legjobb világkupa pontjai ebben a számban.

A nők óriás-műlesikló világbajnoki számában a másodéves ifjúsági Archam Chiara indult, de kicsúszott az első futamban, akárcsak az előző napi kvalifikációs futamban, így ebben a számban helyezetlenül végzett.

“Ismét nagyon fiatal csapattal érkeztünk a felnőtt világbajnokságra, hiszen Miklós Edit nem lehetett velünk, Samsal Dalibor is fájlalja még a műtött térdét, így csak legerősebb számában, a műlesiklásban fog rajthoz állni vasárnap, hiszen várhatóan neki nem kell a kvalifikációs futamot teljesítenie.

Nagyszerű érzés ennyi ifjúsági versenyzőnek esélyt adni a tapasztalatszerzésre, mivel ennek a módszernek köszönhetjük a még mindig csak 21 éves, de már harmadik világbajnokságán szereplő Kékesi Márton jó eredményeit, a szintén harmadik VB-jén induló és csak 20 éves Szőllős Benjamintól is jó szereplést remélünk.

Szombat-vasárnap a műlesiklás versenyszámmal zárul a világbajnokság, mindig nagyon izgalmas szám, sajnos itt a legnagyobb a rizikója a kiesésnek is, remélem, a mieink jól teljesítenek majd, Dalibor akár a legjobb 30 között is végezhet” - nyilatkozta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

Pénteken ismét elsősorban fiatal versenyzőink kapnak lehetőséget, először a női műlesiklás kvalifikációban mérettetik meg magukat. A férfiak óriás-műlesikló számában Szőllős Benjamin képviseli a magyar színeket a St. Moritz-i világbajnokságon.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.