Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Betegség miatt 2 napig volt zárva a szlovák síterep

2015.02.14. Bata Attila

Elég szokatlan dolog történt a szlovákiai Erika Skipark sítereppel a hét elején. Az teljesen megszokott, hogy az időjárási körülmények vagy műszaki hibák miatt egy síterep ne tudjon üzemelni, de az ritkán fordul elő, hogy a járvány dönti le a lábáról a személyzetet és nem tudnak kinyitni.
„A lehető legrosszabbkor jött a bezárás, hiszen a síterepen remek feltételekkel várták volna a síelőket, akik így kénytelenek voltak máshol síelni” – mondja a szlovákiai Erika Skipark (Kojsovska Hola / Aranyida) üzemeltetője. Az üzemeltetőknek sem volt egyszerű megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy a remek körülmények ellenére kell lemondaniuk két nap bevételéről.

A webkamera képe a zárás előtt egy nappal
A webkamera képe a zárás előtt egy nappal
A nyolc liftalkalmazott közül hatan megbetegedtek, így egyszerűen nem volt senki, akit be lehetett volna állítani. A 40 fokos lázzal ágyban fekvő dolgozókat mégsem lehet kiküldeni a hidegbe, beugró alkalmazottakat pedig nehéz találni. Bár a feladat „elvileg” megoldhatónak látszik, a liftek üzemeltetéséhez megfelelő vizsgák is szükségesek, ezért elég kockázatos lett volna megfelelő papírok nélküli alkalmazottakat felvenni. Gondoljunk csak egy esetleges baleset utáni vizsgálat körülményeire.

Így a síterep kénytelen volt a honlapján is bejelenteni, hogy február 8-9-én betegség miatt zárva tartanak.

Pénteki webkamera képe
Pénteki webkamera képe
Az alkalmazottak lassan meggyógyultak és kedden már kinyitottak, csütörtök óta pedig teljes gőzzel üzemel a síterep. Szükség is volt a felgyógyult munkaerőre, hiszen a síterep vezetője szerint közel méteres a hó a pályán, az elmúlt 25 évben nem voltak ilyen jók a hóviszonyok a Kassától 25 kilométerre található síterepen.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.