Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

FRIDGE Fesztivál Budapest szívében

2010.10.28. 2010.11.06. | frissítve: 2010.11.06.

FRIDGE Fesztivál Budapest szívében A csúcson vagy. A jeges szél az arcodba csap. Alattad a szédítő mélység és egy szinte függőleges hófal. Az adrenalin dübörögni kezd a véredben.... A helyszín azonban ezúttal, nem az Alpok valamelyik csúcsa, hanem Budapest.
2010. nov. 11-14-ig a Hősök Tere és a Felvonulási Tér a sízők és boardosok birodalma lesz. Ekkor rendezik ugyanis a MONSTER Budapest Fridge Fesztivált. A sí- és snowboardpályák, a havas lejtők és hütték hangulata a 2 milliós nagyvárosban. Egy óriás ugrató, a világ legjobb riderei , sztár DJ-k, koncertek, kiállítás és vásár. Négy napos folyamatos pörgés, buli , lüktetés.

Ez a típusú extrém fesztivál már több európai városban került megrendezésre nagy sikerrel. MONSTER Budapest Fridge néven most debütál Budapesten. A rendezvény egyedülálló Közép - kelet Európában. Sí, snowboard, téli kiállítás, fesztivál.

A helyszín

A Fesztivál helyszíne a Hősök Tere mellett a Felvonulási Téren egy 15.000 nm-es terület. A rendezvény építése 10 napig tart. A Fesztivál legbonyolultabb, ugyanakkor leglátványosabb eleme a versenyt kiszolgáló ugrató(rámpa) lesz. Ez egy 34 m magas mobil építmény, amely, - magasabb, mint egy tízemeletes lakóház! Ilyen méretű, és jellegű mobil építmény felépítésére, még nem volt példa Magyarországon. A magassága tehát 34 m, hossza kb. 120 m, szélessége 10-16 m. Az acél szerkezetre lemez és fa borítás kerül, amelyre jön majd a hűtőrendszer és a hó. A rámpára a versenyzőket, egy külön erre a szerkezetre tervezett lift fogja felvinni, amely kb. 3 perc alatt ér fel az építmény tetejére.

A havat egy holland cég gyártja , akik folyékony nitrogén segítségével állítják ezt elő. A hóra akár +15 C fokban is garanciát vállalnak. Megközelítőleg 200 tonnát készítenek az eseményre, oly módon, hogy az első napra legyártják a legnagyobb mennyiséget, majd naponta frissítik, újratöltik a pályát. A rámpán 30-40 cm vastagságban áll majd a hó, és egy alácsövezett hűtőrendszer segít abban, hogy még tartósabb legyen a pálya.

Az ugrató mellett három nagy sátor várja a látogatókat. Az 1.200 nm-es kiállítási sátor, a PartyAréna - 1.300 nm-en és egy emeletes, terasszal ellátott 700 nm-es VIP sátor.

A verseny

Technikailag mindig nehezebb egy városi ugratón ugrani, ugyanis a körülmények sokkal mostohábbak mint a természetes környezetben. Nehezebb megfelelő minőségű havat készíteni és kezelni a pályát. A versenyzőknek nem igazán van bemelegítési lehetőségük, illetve van, de már az első ugrásnak is legalább 20 méteresnek kell lenni a biztonságos érkezéshez.

Ezek a versenyek a trükkökről szólnak, amelyek több szempont szerint pontozhatóak, de a legfontosabb a minél stílusosabb és szebb kivitelezés. Olyan srácok lesznek Budapesten, akik igazi profik, akik mögött több tízezer dolláros szponzorációk állnak. Ott lesz a Hősök Terén többek között a többszörös Air and Style győztes osztrák Stefan Gimpl és a tavalyi első helyezett Marco Grilc is feltűnik a 34 méter magas ugratón! Akik a sízésre esküsznek, azok sem maradnak nagy nevek nélkül, mert jönnek a feltörekvő freeski legkomolyabb arcai is! Samy Carlsson, Simon Dumont, Jon Olsson és még sorolhatnánk. A magyar riderek közül Liptay Dávid, Truso Lukács és Csanaky Peti próbálják megvédeni a hazaiak becsületét.

A party

Az ugrató melletti Nagyszínpadon, három kis színpadon és a PartyArénában a versenyek előtt, alatt és után folyamatos a pörgés, a bulizás, a lüktetés, miközben orrunkba mélyen beleivódik a forralt bor illata. Kint a szabadban koncertet ad többek között GRANDMASTER FLASH, DUB FX and CADE, a BRAINS, a TANKCSAPDA, a KOWALSKY MEG A VEGA, az ANIMA SOUND SYYTEM. A PartyArénában 22.30-05.00-ig olyan sztárok keverik a zenét, mint JAMES ZABIELA, OLIVER HUNTEMAN, CHRISS, stb..

Reklámárú jegyek, még most kaphatóak, átvételük, személyesen, előre egyeztetett helyszínen vagy MEEX Travel utazási irodában.
Jelige: Már nem sok van...
Érdeklődés: 30/869-3828
Ár: 7.500 Ft hetijegy

További információk: fridge.hu, info@fridge.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.