Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Colorado: hétvégén kinyitott az első síterep

2013.10.15. Bata Attila

Vasárnap megkezdődött a síszezon az amerikai Colorado államban, Arapahoe Basin síterepén. Csodás időjárás, kék ég és körülbelül ezer vendég várta a nyitást. A négyezer méter körüli magasságban található síterep hagyományosan a szezont legkorábban megkezdő síterepek közé tartozik.
Az idény első üzemelő amerikai síterepének címét már ugyan Crystal Mountain (Washington állam) elhódította, de a szeptemberi nyitás csak egy napig, pontosabban három óráig tartott, amíg a 75 kisorsolt szerencsés a félméteres természetes és kezeletlen hóban csúszkálhatott. Másnap a síterep bezárt.

Az első nap
Arapahoe Basin nem az ideiglenes nyitásairól ismert, az idén is addig vártak, amíg a pálya teljes hosszában és szélességében el nem készülnek a közel fél méter vastag alappal. Az utóbbi napokban a természet is besegített, így négy nappal a tervezett időpont előtt sikerült kinyitni. Péntek reggel jelentették be a vasárnapi nyitást, és ahogy ilyenkor lenni szokott, a leglelkesebbek azonnal letáboroztak a pénztár előtt, hogy elsők lehessenek.

Maggie Rose Carrigan, amerikai snowboardos filmje az első napról
Az első napon közel ezer síelő és snowboardos élvezte a csodás időt és a csúszást. Az is igaz, hogy kicsit sokan voltak, a pénztár és a lift előtti hosszabb sorok alakultak ki. A másik coloradói síterep, Loveland is régóta készül már a nyitásra, amely napokon belül megtörténhet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.