Menü ≡

Colorado: hétvégén kinyitott az első síterep

2013.10.15. | Szerző: Bata Attila
Vasárnap megkezdődött a síszezon az amerikai Colorado államban, Arapahoe Basin síterepén. Csodás időjárás, kék ég és körülbelül ezer vendég várta a nyitást. A négyezer méter körüli magasságban található síterep hagyományosan a szezont legkorábban megkezdő síterepek közé tartozik.
h i r d e t é s
Az idény első üzemelő amerikai síterepének címét már ugyan Crystal Mountain (Washington állam) elhódította, de a szeptemberi nyitás csak egy napig, pontosabban három óráig tartott, amíg a 75 kisorsolt szerencsés a félméteres természetes és kezeletlen hóban csúszkálhatott. Másnap a síterep bezárt.

Az első nap
Arapahoe Basin nem az ideiglenes nyitásairól ismert, az idén is addig vártak, amíg a pálya teljes hosszában és szélességében el nem készülnek a közel fél méter vastag alappal. Az utóbbi napokban a természet is besegített, így négy nappal a tervezett időpont előtt sikerült kinyitni. Péntek reggel jelentették be a vasárnapi nyitást, és ahogy ilyenkor lenni szokott, a leglelkesebbek azonnal letáboroztak a pénztár előtt, hogy elsők lehessenek.

Maggie Rose Carrigan, amerikai snowboardos filmje az első napról
Az első napon közel ezer síelő és snowboardos élvezte a csodás időt és a csúszást. Az is igaz, hogy kicsit sokan voltak, a pénztár és a lift előtti hosszabb sorok alakultak ki. A másik coloradói síterep, Loveland is régóta készül már a nyitásra, amely napokon belül megtörténhet.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »