Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

USA: közigazgatás összeomlott, síterepek nyitnak

2013.10.01. Bata Attila

Amerikát most leginkább az foglalkoztatja, hogy hétfőtől leállt az ország közigazgatása. Ezzel egyidőben a Washington államban található Crystal Mountain síterepe kinyitja kapuit. A mai, egynapos síelésre 75 szerencsés jelentkezőt sorsoltak ki.
„Amerika bezár, mi pedig kinyitunk!” - hirdeti jó érzékkel a Washington állambeli síterep. A reklámkampány hasznot húzott abból, hogy Washingtonban (város) nem tudták megszavazni azt a törvényt, amely biztosítaná a közhivatalok költségvetését. Így hétfő óta a közigazgatás jószerivel bezárt. Bár a síterep weboldala is az összeomlás sorsára jutott, amikor meghirdették, hogy az első 51 jelentkező jegyet válthat a szezon első síelésére. Az 51 jegy úgy jött ki, hogy ennyi éves idén a síterep. Kárpótlásként 75-re emelték az értékesített jegyek számát, de ennek szétosztását már egy közösségi oldalon végezték.

Kép: Crystal Mountain / Facebook
Kép: Crystal Mountain / Facebook
Jelenleg 56 cm vastag a hóréteg a síterep felső régióiban (kb. 2100 méter), vagyis bűn lenne ezt kihasználatlanul hagyni. Az akció csak egy napig tart, csak a liftek járnak, a büfék zárva tartanak. A szezon első csúszásának élménye 15 dollárba kerül, ezért reggel 10-tól délután 1-ig lehet síelni. A helyieknek az is fontos lehet, hogy soha nem nyitott még ki ilyen korán ez a síterep.

Kép: Crystal Mountain / Facebook
Kép: Crystal Mountain / Facebook
Ezzel a keddi csúszással végül is megkezdődik és be is fejeződik az észak-amerikai szezon egy rövid időre. Azonban a két coloradói síterep, Loveland és Arapahoe Basin, akik hagyományosan először nyitnak ki tartósan és számottevő síelhető felülettel, már megkezdték a hóágyúzást. A következő napokban további havazások is várhatóak, így itt sem kell nagyon sokat várni a nyitásra.

Kép: Crystal Mountain / Facebook
Kép: Crystal Mountain / Facebook
KOMMENTEK
Stani | 2013.10.01. 16:33
szerencsések :)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.