Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyenge szezon: csődbe jutott Hochkar síterepe

2012.06.13. Bata Attila

A magyarok által az egyik legkedveltebb síterep teljesen eladósodott, a hosszú idők óta keringő pletykák igaznak bizonyultak, Hochkar a mai napon kénytelen volt csődöt jelenteni miután óriási adósságokat halmozott fel az utóbbi időkben.
Az elmúlt ötven év legrosszabb szezonján van túl a síterep. Az átlagos évi 220.000 látogató helyett az idén csak 147.000 síelő érkezett a síterepre köszönhetően a Kelet-Ausztriát sújtó nagyon kedvezőtlen télnek. Hó szinte alig esett a környéken, így a jobbára napijegyekre és hétvégi látogatókra alapozó síterep ezt a csapást már nem bírta ki.

Májusban arról lehetett hallani, hogy a síterep bajban van és bankokkal folytat tárgyalásokat, hogy megoldást keressenek a felhalmozódott adósság kezelésére. Május végére már csak egy bank maradt a tárgyalásokban, de úgy látszik, hogy nem sikerült megegyezésre jutni, mert Hochkar síterepét üzemeltető üzleti társaság a mai napon csődöt jelentett az illetékes tartományi hivatalban.

A pénzügyi adatok szerint a síterep 9,8 millió eurós adósságot halmozott fel partnereivel szemben, és ezzel szemben a vállalat eszközeinek könyvszerinti értéke csak a 2,3 millió eurót éri el.

A tartomány turisztikai vezetői szerint a síszezon nem marad el jövőre sem, előbb-utóbb megoldást fognak találni a probléma rendezésére. A felröppent elképzelések szerint Alsó-Ausztria tartomány és az osztrák sí szövetség elnökének, Peter Schröcksnadel, lifttársasága közösen vehetné át a síterep üzemeltetését. A dolog érdekessége, hogy Peter Schröcksnadel jelenleg is a szomszédos Ötscher-Lackenhof síterepének üzemeltetője. Alsó-Ausztria már korábban is szerzett tulajdonrészt a tartomány síterepeiben, pl. résztulajdonos olyan ismert határhoz közeli terepekben, mint Mönichkirchen, St. Corona, Mitterbach vagy Annaberg
KOMMENTEK
maci-laci | 2012.06.13. 20:58
"Hó szinte alig esett a környéken, így a jobbára napijegyekre és hétvégi látogatókra alapozó síterep ezt a csapást már nem bírta ki."
Micsoda????? Csak én mondom, hogy ez orbitális szamárság ?? Azok a hófalak bizonyára montázsok voltak :D
Bata Attila | 2012.06.14. 11:20
Természetesen voltak igazi havas időszakok, főleg januártól. A szezonkezdet késett, decemberben keményen kellett hóágyúzni, ami nagyon vitte a pénzt. A szezonban mintha kettévágták volna Ausztriát, amíg nyugaton rengeteg hó esett, keletre már jóval kevesebb jutott. Ez a szezon számain is látszik, a nyugati részeken remek szezont zártak, Kelet-Ausztriában kevésbé.
szabolcsij | 2012.06.14. 11:23
ki tudja mikori kép
RM | 2012.06.15. 09:36
Remélem végül jól alakulnak a dolgok. Pl. sohasem értettem, hogy Hochkar miért nem próbál szorosabb együttműködést kialakítani Lackenhoffal. Pl. közös bérlet. Ez a két terep tökéletesen kiegészíti egymást. Hochkar a hóbiztos, relative magas hely. Míg rossz/felhős/ködös idő esetén Lackenhof alsó, erdőben futó pályái élvezhetők jobban. Talán az új tulajdonossal a korábban tervezett hosszú kabinost és a hozzá tartozó völgymenetet is meg tudják valósítani (amivel a szerpentinezés lehetne elkerülhető).
Töri-074 | 2012.06.25. 18:57
Sajnálatos lenne ha bezárna, jó kis hely!!!
peferenc | 2012.07.12. 17:40
A legutóbbi 6 év utolsó 6-7 napját töltöttem ott nagy társaságban, mindig elfogadhatóan jó hoviszonyok között, még akkor is mikor sok más helyen "zöldeltek" a pályák. Kár lenne elveszteni ezt a kiválló adottsággal rendelkező pályarendszert és valószínű nem is fogjuk.
Az ellenben igaz, hogy ha felvonóval megoldható és kiváltható lehetne a hosszú és meredek felmeneteli út, akkor sokkal rendtábilisabb és népszerübb lenne. Hátha az új tulajdonos, vagy tulajdonosok látnak benne üzletet.
peferenc
kovacspeter.ski | 2012.08.29. 07:39
Még két hetet kell várnunk!

Szállástippek
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.