Menü ≡

David Fill a magyar alpesi síválogatott új vezetőedzője

2019.05.20. | Szerző: Magyar Sí Szövetség
David Fillel vág neki a következő szezonnak a magyar felnőtt és ifjúsági alpesi síválogatott. Az olasz szakember célja, hogy sízőinket felkészítse a nemzetközi szereplésre, és hogy technikailag a legjobb eredményt hozza ki belőlük.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Munkáját Stark Márton segíti, aki tavaly júliusban mondott le szövetségi kapitányi posztjáról, és egy év külföldi edzősködés után tért vissza a Magyar Sí Szövetség elnöke, Miklós Edit kérésére.

Új tréner irányítja mostantól alpesi sí válogatottunk felkészülését. David Fill 2011 és 2013 között az olasz női Világkupa válogatottat edzette a gyorsasági számokban, többek között a 2016-ban visszavonult Daniela Merighettit is, aki az ő irányítása alatt világkupa győzelmet aratott 2012-ben, Cortina d’Ampezzo-ban. Fill 4 évet az orosz férfi sí válogatottal is dolgozott, munkája nyomán Pavel Trikhichev a 2018-as wengeni világkupán Victor-Muffat Jeandet mögött, nem kis meglepetésre a második helyen végzett.

A jövőben az olasz szakember vezeti az ifjúsági és felnőtt válogatott munkáját, segítője a korábbi szövetségi kapitány, Stark Márton lesz, aki elsősorban a női csapat edzéseiből veszi ki a részét.

„Köszönöm a Magyar Sí Szövetségnek a lehetőséget! Már bele is vágtunk a munkába az ausztriai Hintertuxon, ahol 5 napos edzőtábort tartunk az ifjúsági korú sízőknek, hogy felmérjem, milyen technikai tudással rendelkeznek. Célom, hogy egy erős csapatot alakítsunk ki elsősorban a 16-19 éves sportolókból. Hosszú és kemény munka vár ránk, de szépen lassan építkezünk, hogy egy napon a világkupában is versenyezhessenek. Közös célunk, hogy a lehető legmagasabb szintre hozzuk fel a magyar sísportot” – nyilatkozta David Fill.

Néhány évvel ezelőtt, amikor a síszövetség Miklós Edit számára edzőt keresett, David Fill neve kétszer is felmerült a lehetséges trénerek között, ám végül Walter Hubmann, majd Stefan Abplanalp került világkupa harmadik helyezett versenyzőnk mellé. Idén februárban Miklós Edit már a szövetség elnökeként kereste meg a szakembert, aki elfogadta a felkérést, és mostantól ő felel a síválogatott felkészítéséért.

„Olyan edzőket szeretnék a csapatok élére, akikben én is megbíznék, mint sportoló. David és Márton is ilyen személy, több hónapos egyeztetés után mindketten elfogadták a felkérést. Fontosnak tartom, hogy alakuljon ki egy összetartó csapat, melynek tagjai egymást tudják bíztatni, segíteni. Hosszútávú közös célunk, hogy az ifi sportolókból profi gondolkodású versenyzőket neveljünk, és a 2022-es Téli Olimpián maximális létszámmal tudjunk részt venni ” – mondta Miklós Edit, a Magyar Sí Szövetség elnöke.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó szervezetek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »