Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

David Fill a magyar alpesi síválogatott új vezetőedzője

2019.05.20. Magyar Sí Szövetség

David Fillel vág neki a következő szezonnak a magyar felnőtt és ifjúsági alpesi síválogatott. Az olasz szakember célja, hogy sízőinket felkészítse a nemzetközi szereplésre, és hogy technikailag a legjobb eredményt hozza ki belőlük.
Stark Márton (b) és David Fill
Stark Márton (b) és David Fill
Munkáját Stark Márton segíti, aki tavaly júliusban mondott le szövetségi kapitányi posztjáról, és egy év külföldi edzősködés után tért vissza a Magyar Sí Szövetség elnöke, Miklós Edit kérésére.

Új tréner irányítja mostantól alpesi sí válogatottunk felkészülését. David Fill 2011 és 2013 között az olasz női Világkupa válogatottat edzette a gyorsasági számokban, többek között a 2016-ban visszavonult Daniela Merighettit is, aki az ő irányítása alatt világkupa győzelmet aratott 2012-ben, Cortina d’Ampezzo-ban. Fill 4 évet az orosz férfi sí válogatottal is dolgozott, munkája nyomán Pavel Trikhichev a 2018-as wengeni világkupán Victor-Muffat Jeandet mögött, nem kis meglepetésre a második helyen végzett.

A jövőben az olasz szakember vezeti az ifjúsági és felnőtt válogatott munkáját, segítője a korábbi szövetségi kapitány, Stark Márton lesz, aki elsősorban a női csapat edzéseiből veszi ki a részét.

„Köszönöm a Magyar Sí Szövetségnek a lehetőséget! Már bele is vágtunk a munkába az ausztriai Hintertuxon, ahol 5 napos edzőtábort tartunk az ifjúsági korú sízőknek, hogy felmérjem, milyen technikai tudással rendelkeznek. Célom, hogy egy erős csapatot alakítsunk ki elsősorban a 16-19 éves sportolókból. Hosszú és kemény munka vár ránk, de szépen lassan építkezünk, hogy egy napon a világkupában is versenyezhessenek. Közös célunk, hogy a lehető legmagasabb szintre hozzuk fel a magyar sísportot” – nyilatkozta David Fill.

Néhány évvel ezelőtt, amikor a síszövetség Miklós Edit számára edzőt keresett, David Fill neve kétszer is felmerült a lehetséges trénerek között, ám végül Walter Hubmann, majd Stefan Abplanalp került világkupa harmadik helyezett versenyzőnk mellé. Idén februárban Miklós Edit már a szövetség elnökeként kereste meg a szakembert, aki elfogadta a felkérést, és mostantól ő felel a síválogatott felkészítéséért.

„Olyan edzőket szeretnék a csapatok élére, akikben én is megbíznék, mint sportoló. David és Márton is ilyen személy, több hónapos egyeztetés után mindketten elfogadták a felkérést. Fontosnak tartom, hogy alakuljon ki egy összetartó csapat, melynek tagjai egymást tudják bíztatni, segíteni. Hosszútávú közös célunk, hogy az ifi sportolókból profi gondolkodású versenyzőket neveljünk, és a 2022-es Téli Olimpián maximális létszámmal tudjunk részt venni ” – mondta Miklós Edit, a Magyar Sí Szövetség elnöke.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.