Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tavaly ilyenkor már síeltünk a Ski amadé terepein

2010.10.18. Bata Attila

Tavaly ilyenkor már síeltünk a Ski amadé terepein Pontosan egy évvel ezelőtt, tavaly ilyenkor már lehetett síelni Ausztriában. Először Turracher Höhe nyitott ki, majd a Ski amadé síterepei. Az idén „késik” a szezon, de például Reiteralmon már mától hóágyúznak. Az egyéves évfordulón azt nézzük meg, hogy megérte-e az osztrák síterepeknek a tavalyi korai nyitás.
Tavaly október 17-én szinte egyszerre nyitott ki a Ski amadé három terepe, Planai, Hauser Kaibling és Reiteralm. Soha ilyen korán nem kezdődött el a szezon még ezeken a síterepeken, és valószínűleg ez sokáig megdönthetetlen rekord marad. Az októberi nyitás után természetesen jöttek még enyhébb időszakok, amelyek nem tettek jót a pályának. Így egy év távlatából, érdemes feltenni a kérdést, vajon megérte-e a korai nyitás?

Ernst Trummer, Planai síterepének vezetője szerint, az előszezon sosem nyereséges, tehát pénzügyileg biztosan nem. Ellenben nagyon hamar híre ment, hogy egy síterep októberben megkezdi a szezont. Ez a hír sokat szerepelt a médiában és hatalmas volt a reklámértéke, nem csak Ausztriában, hanem külföldön is. A síterep és a régió folyamatos és ingyenes reklámot kapott a sajtóban. További pozitívum volt, hogy a korai nyitás hatására fellendült a helyi turizmus és a sportboltok forgalma.

Reiteralm hétfő reggel, már működnek a hóágyúk
Reiteralm hétfő reggel, már működnek a hóágyúk
Az idei kezdet még teljesen bizonytalan. Trummer szerint teljesen ellentmondó időjárási előrejelzéseket kaptak a következő napokról, így egyelőre még várnak a kedvező alkalomra. (Az interjú még múlt héten készült, azóta megérkezett a tél és a havazás.)

Planai az idén nem biztos, hogy szomorkodna, ha elmaradna a korai tél, hiszen hatalmas építkezések zajlanak a síterepen, amelyek sokkal jobban haladnának, ha enyhébb lenne az időjárás. Mindenesetre a hidegre is felkészültek, a hóágyúk már a pálya mellett állnak, csak a rajtra várnak. Az utóbbi időkben a síterepnek sikerült olyan képet kialakítania magáról, hogy a síelők nyugodtan bízhatnak az itteni hóágyúzás hatékonyságában.

A szomszédos Reiteralmon pedig már működnek is a hóágyúk. Itt már a múlt héten is beindították őket, akkor még csak tesztelték őket. Reiteralm hagyományosan korán behavazza a felsőbb pályáit, ahol novemberben az osztrák válogatott szokott gyakorolni, és a nagyközönséget csak hétvégenként engedik a pályára. Az idén november 9-én már Európa Kupa versenyeket rendeznének, addigra elő kellene készíteni a pályát.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Kukoricza Hacienda
Magyar személyzettel működő szálláshely Tauplitz síterepétől 5 km-re. 2-4 fős felújított szobák, többségéhez kis konyhasarok is tartozik. Szolgáltatások: társalgó, gyereksarok, TV, Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpenchalets Reiteralm
120 m2-es wellness faházak maximum 10 fő részére közvetlenül Reiteralm sípályáinál, a Schladming 4 hegy sípálya rendszerében. Minden ház 4 db hálószobával, nagy nappalival, több fürdőszobával és egyedi wellness szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.