Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dachstein: helikopterrel mentettek két eltévedt magyart

2012.05.30. Bata Attila

Dachstein: helikopterrel mentettek két eltévedt magyart Kedd délután két magyar fiatal tévedt el a Dachstein (Ausztria) környékén. A fiatalok valószínűleg a nagy hóban nehezen követhető jelzések miatt tévedhettek el, majd mikor már nehézzé vált a helyzetük, telefonon kértek segítségét és helikopterrel vitték le őket a völgybe.
Egy 24 éves és egy 21 éves magyar fiatal indult el kedd reggel Krippensteinből, hogy a jelzett hegyi úton a Wiesberghaus érintésével Hallstatt-ba érkezzenek. A Gjaidalm környékén azonban eltévedtek. A hegyimentők szerint ezen a részen még mindig jelentős a hóréteg, a hó még mindig sok jelzést takar el. Talán ennek is köszönhető, hogy rossz irányba indultak tovább és a térképen is Klettersteig-útnak (létrával, kábelekkel kiépített magashegyi út) jelölt útra tévedtek - írja a felső-ausztriai nachrichten.at portál.

A Rauher Kogel/Küfel Kuchl környékén még megmásztak egy meredek szakaszt, majd a Rabenkellers feletti részen egy 150 méter magas függőleges letörésnél már nem tudtak tovább menni. Ekkor telefonon kértek segítséget. Félreértések miatt a mentőhelikopter először rossz helyen kereste a magyarokat, de délután öt órára már biztonságban levitte őket a völgybe.

A hegyimentők vezetője szerint, bár a két magyar jó fizikai állapotban volt, de a hiányos felszerelésük és eltévedésük miatt akár végzetes is lehetett volna ez a kis kaland.
KOMMENTEK
csabeszka | 2012.05.30. 14:39
Kíváncsi vagyok mennyit kellett ezért a kalandért fizetniük a hegyimentőknek?
tothlevente | 2012.05.31. 09:21
Biztosítás kérdése.

Szállástippek
Der Ulmenhof
2015-ben felújított, igényes, 2-8 fős apartmanok Gosauban, Dachstein-West síterepétől 2,5 km-re, az ingyenes síbusztól 30 méterre! Az apartmanok a téli szezonban 7 éjszakára foglalhatóak!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Aquamarin csillagcsillagcsillag
A szálloda Bad Mitterndorfban található, síbusszal, vagy autóval 5 percre a legközelebbi sílifttől. A nap végén haza síelhetünk egészen a szállásig megfelelő hómennyiség esetén. Szolgáltatások: étterem, bár, szauna, WIFI, ping-pong, csocsó, darts.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.