Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Dachstein: helikopterrel mentettek két eltévedt magyart

2012.05.30. | Szerző: Bata Attila
Dachstein: helikopterrel mentettek két eltévedt magyart Kedd délután két magyar fiatal tévedt el a Dachstein (Ausztria) környékén. A fiatalok valószínűleg a nagy hóban nehezen követhető jelzések miatt tévedhettek el, majd mikor már nehézzé vált a helyzetük, telefonon kértek segítségét és helikopterrel vitték le őket a völgybe.
Egy 24 éves és egy 21 éves magyar fiatal indult el kedd reggel Krippensteinből, hogy a jelzett hegyi úton a Wiesberghaus érintésével Hallstatt-ba érkezzenek. A Gjaidalm környékén azonban eltévedtek. A hegyimentők szerint ezen a részen még mindig jelentős a hóréteg, a hó még mindig sok jelzést takar el. Talán ennek is köszönhető, hogy rossz irányba indultak tovább és a térképen is Klettersteig-útnak (létrával, kábelekkel kiépített magashegyi út) jelölt útra tévedtek - írja a felső-ausztriai nachrichten.at portál.

A Rauher Kogel/Küfel Kuchl környékén még megmásztak egy meredek szakaszt, majd a Rabenkellers feletti részen egy 150 méter magas függőleges letörésnél már nem tudtak tovább menni. Ekkor telefonon kértek segítséget. Félreértések miatt a mentőhelikopter először rossz helyen kereste a magyarokat, de délután öt órára már biztonságban levitte őket a völgybe.

A hegyimentők vezetője szerint, bár a két magyar jó fizikai állapotban volt, de a hiányos felszerelésük és eltévedésük miatt akár végzetes is lehetett volna ez a kis kaland.
2012.05.30. 14:39:21 csabeszka
Kíváncsi vagyok mennyit kellett ezért a kalandért fizetniük a hegyimentőknek?
2012.05.31. 09:21:56 tothlevente
Biztosítás kérdése.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 26 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.