Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

2011 az "Erdők Éve" Stájerországban

2011.05.30.

2011 az "Erdők Éve" Stájerországban Az Egyesült Nemzetek Szövetsége a 2011-es évet az "Erdők nemzetközi évének" nyilvánította. A cél, hogy a különféle erdők megőrzésére és fenntartható fejlődésére vonatkozó tudást megőrizzük, illetve ennek jelentőségét nyomatékosítsuk a jelenlegi és a jövőbeni generációk számára.
Stájerország, Ausztria erdőben leggazdagabb tartománya idén kiemelt szerepet szán az erdőnek. Valamennyi stájer régióban az erdővel kapcsolatos ajánlatok várják az érdeklődőket. A kínálat a speciális erdei utazásoktól, az erdei kirándulásokon és tematikus túraútvonalakon át egészen az erdőhetekig és a különféle időszaki kiállításokig terjed. Stájerországban 1.006.000 hektáron található erdő (a tartomány 61,34 százaléka erdővel borított) ami 850 millió fát jelent. Az elmúlt hét évben 4000 hektárral nőtt az erdők alapterülete, az elmúlt 25 évben pedig összesen 17.000 hektárral. Ez nagyjából 35.000 futballpálya területének felel meg.

Ausztria "zöld szívében" számtalan kirándulás és üdülési lehetőség kapcsolódik az erdőkhöz. Csak néhány úti tipp: Érzékek erdője (Neuberg an der Mürz), Varázserdő és a Rossloch-szurdok (Mürzer Oberland), erdőotthon és erdőiskola a Fischbachi-Alpokban, Stájer Fa út a Fa múzeumával a Murtal régióban, túraútvonal a fák koronáján (Rachau), Stájer Cirbolyavidék (Murtal), Gesäuse Nemzeti Park (madárhangok és varázslatos virágzás, éjszakai túrák stb.) Zöld tüdő és zöld szív - a "Családi Üdülés Stájerországban" szlogennel megjelenölt szálláshelyek az erdőkre specializálták ajánlataikat: a szövetség mind a 22 szálláshelye kijelölte saját "fafajtáját", valamint izgalmas üdülési ajánlatcsomagokat kínál az erdőhöz kapcsolódóan. A kínálatban találhatunk erdei túrázást és ismeretterjesztő sétát az erdőben, játékot és barkácsolást erdei termékekkel, fáklyás túrázást és hasonlókat. Búcsúajándékként pedig egy facsemetét vagy valamilyen erdei meglepetést vihetnek haza a családok. Természetesen régiónként mást és mást. Kelet-Stájerországban például almafát, a Turracher Höhén cirbolyafenyőt, míg Magas-Stájerországban vörösfenyőt.

Bővebb infó és utazási ajánlatok a www.steiermark.com oldalon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.