Menü ≡

Hétvégére megérkezik a tél a Szlovákiába (is)!

2014.01.22. | Szerző: sielok.hu
A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) előrejelzése alapján véget ér az ilyenkor megszokottnál jóval enyhébb idő, szerdától jelentős lehűlés várható az ország egész területén.
h i r d e t é s
A december közepe óta tartó tavaszias idő véget ér, szerdától jelentős lehűlést jelez a hidrometeorológiai intézet az egész ország területére. Észak-Szlovákiában már szerdán napközben is fagypont alatti hőmérséklet várható. A hideg ma éjszaka érkezik, és a hét második felében is télies lesz az időjárás.

A hirek.sk híre megjegyzi, hogy az előrejelzések szerint az ország északi részében napközben sem mutatnak majd a hőmérők 0 Celsius-fok fölötti értékeket, délen valamivel 0 Celsius-fok fölött lesz a nappali hőmérséklet. Éjszaka már fagyni fog az egész ország területén. A katlanokban és a völgyekben akár -10 Celsius-fok is lehet. Hétvégén havazás várható.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az elmúlt napokban szokatlanul meleg volt, vasárnap, január 19-én például Nagytapolcsányban (Topoµčany) 14,7 Celsius-fok volt, Belluson (Beluąa) 15,7 Celsius fokot mértek, holott a korábbi években az átlagos hőmérséklet ebben az időben +1 Celsius-fok volt.

A sarkvidéki hideg levegő észak felől érkezik, és fokozatosan dél felé áramlik. Jelenleg Ukrajna és Lengyelország fölött van, ahol már jelentős lehűlést okozott.

2014.01.22. 16:10:33 Chopoker
Az jó hír, ha tényleg jön a tél...főként január végén jó hír! :-)

Én a 10cm hónak is örülök, sőt minden cm megbecsülendő ebben a szezonban. A baj csak az, hogy friss hóban mérve kb. 10X10cm-re lenne szükségünk, és néhány hétre, hogy "betömörödjön" és legyen valami alap is, amire utána a 10-10 cm havak jöhetnének hetente többször is! Kíváncsian várom a februárt, mert sajnos a január már 99%, hogy frírájd nélkül múlik el. :-(
2014.01.22. 20:23:24 százas
Megvárgyuk Hopikám! Van még tél.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »