Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégére megérkezik a tél a Szlovákiába (is)!

2014.01.22. sielok.hu

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) előrejelzése alapján véget ér az ilyenkor megszokottnál jóval enyhébb idő, szerdától jelentős lehűlés várható az ország egész területén.
A december közepe óta tartó tavaszias idő véget ér, szerdától jelentős lehűlést jelez a hidrometeorológiai intézet az egész ország területére. Észak-Szlovákiában már szerdán napközben is fagypont alatti hőmérséklet várható. A hideg ma éjszaka érkezik, és a hét második felében is télies lesz az időjárás.

A hirek.sk híre megjegyzi, hogy az előrejelzések szerint az ország északi részében napközben sem mutatnak majd a hőmérők 0 Celsius-fok fölötti értékeket, délen valamivel 0 Celsius-fok fölött lesz a nappali hőmérséklet. Éjszaka már fagyni fog az egész ország területén. A katlanokban és a völgyekben akár -10 Celsius-fok is lehet. Hétvégén havazás várható.

Hétvégi előrejelzés, Kőpataki-tó (Tátralomnic), mínusz 6-12 fok és kb. 10 cm hó
Hétvégi előrejelzés, Kőpataki-tó (Tátralomnic), mínusz 6-12 fok és kb. 10 cm hó
Az elmúlt napokban szokatlanul meleg volt, vasárnap, január 19-én például Nagytapolcsányban (Topoľčany) 14,7 Celsius-fok volt, Belluson (Beluša) 15,7 Celsius fokot mértek, holott a korábbi években az átlagos hőmérséklet ebben az időben +1 Celsius-fok volt.

A sarkvidéki hideg levegő észak felől érkezik, és fokozatosan dél felé áramlik. Jelenleg Ukrajna és Lengyelország fölött van, ahol már jelentős lehűlést okozott.

KOMMENTEK
Chopoker | 2014.01.22. 16:10
Az jó hír, ha tényleg jön a tél...főként január végén jó hír! :-)

Én a 10cm hónak is örülök, sőt minden cm megbecsülendő ebben a szezonban. A baj csak az, hogy friss hóban mérve kb. 10X10cm-re lenne szükségünk, és néhány hétre, hogy "betömörödjön" és legyen valami alap is, amire utána a 10-10 cm havak jöhetnének hetente többször is! Kíváncsian várom a februárt, mert sajnos a január már 99%, hogy frírájd nélkül múlik el. :-(
százas | 2014.01.22. 20:23
Megvárgyuk Hopikám! Van még tél.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.