Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Erősödnek a hóviharok az USA keleti partvidékén

2016.01.24. MTI

Szombat estére erősödött a hóvihar az amerikai fővárosban és az északabbra eső vidékeken, New Yorkban több mint félméteres hó hullott, a keleti parti nagyvárosok elcsendesedtek és elnéptelenedtek.
Miután New York állam kormányzója helyi idő szerint szombaton reggel rendkívüli állapotot hirdetett az egész állam területére és New York város polgármestere délután fél háromtól betiltott minden forgalmat a város utcáin, felfüggesztette a tömegközlekedést és lezáratta a manhattani hidakat, a nagyváros szinte teljesen elnéptelenedett. Aki megszegi a polgármester rendelkezéseit - például autót vezet - letartóztatják, és komoly pénzbüntetésre számíthat. Ezen a hétvégén csak a mentők és a tűzoltók közlekedhetnek New York utcáin.

A városban szombaton három ember halt meg az utcán a hidegben, jóllehet a város vezetői felszólították a hajléktalanokat, hogy keressenek menedéket átmeneti szállásokon. A színházak és az éttermek eleget tettek Bill de Blasio polgármester kérésének, s estére elmaradtak az előadások, valamint bezártak az éttermek is a híres Broadway-n és környékén is.

A hóvihar sújtotta szövetségi államokban eddig tizennégyen haltak meg az időjárás miatti autóbalesetekben. Maryland államban egy férfi esett össze és halt meg szívrohamban hólapátolás közben, és New Yorkban is hárman kaptak szívinfarktust, ugyancsak hólapátoláskor. Az orvosoknak egyiküket sem sikerült megmenteniük. Az elsősegély és a mentő azonban ezúttal, éppen a szörnyű útviszonyok miatt, nem mentőkocsival, hanem óriási és erős motorú tűzoltó-autókkal érkezik.

Közben a légitársaságok is egymás után jelentik be járataik törlését: szombaton estére már tízezer-kétszáz járatot töröltek, hétfőn reggelig a térség egyik nagy légikikötője sem fogad járatokat.

Változatlanul súlyos a helyzet a tengerparti részeken, elsősorban Delaware és New Jersey államban, ahol szombat este különösen magas dagályra számítanak.

Valamelyest enyhült a helyzet a délebbi és a középnyugati szövetségi államokban, így például Kentuckyban, vagy Nyugat-Virginiában, bár mindkét államban változatlanul havazik, egyes főútvonalakat már megnyitottak.
KOMMENTEK
százas | 2016.01.24. 11:48
Szegény Ámerika. Még a hó is!

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.