Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Esküt tettek a téli siketlimpiára utazó magyar sportolók

2019.12.08. MTI

Szombat délután a Parlament Gobelin-termében ünnepélyes esküt tett a december 12-21. között Olaszországban sorra kerülő 19. téli siketlimpián résztvevő 12 magyar versenyző.
Tulcsik Melinda
Tulcsik Melinda
A Magyar Hallássérültek Sportszövetsége (MHSSZ) az ünnepi eseményen nemcsak a versenyzőket és edzőiket, hanem a családtagokat is vendégül látta, és jelen volt Weltner Györgyné Ivánkay Mária siketlimpiai bajnok asztaliteniszező, a nemzet sportolója, valamint Miklós Edit olimpiai hetedik helyezett alpesi síző, a Magyar Sí Szövetség elnöke is.
Tapolczai Gergely, az MHSSZ elnöke, országgyűlési képviselő felidézte, hogy 1949-ben rendezték meg az első téli siketlimpiát, magyar versenyzők pedig 2015-ben, Oroszországban indultak először, síben és curlingben, mint ahogy a következő versenyen is ebben a két sportágban szerepelnek. Négy éve 27 ország 336 versenyzője indult, az idén csúcsdöntés várható, 33 ország 1024 résztvevőjével számolnak a rendezők.

"Hazánkat képviselni egy nemzetközi eseményen (...) fantasztikus érzés. Ha mindent megteszünk a célunk eléréséért, mindannyian győztesek vagyunk" - mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, majd hangsúlyozta: Magyarország kormánya mindent megtesz azért, hogy versenyzői megfelelően készüljenek fel a különböző viadalokra. Az államtitkár köszönetet mondott az edzőknek, felkészítőknek és a családtagoknak, akik segítették az ide vezető utat, és sok sikert kívánt a versenyzőknek.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke hangsúlyozta: "nemcsak magatokért teszitek az esküt, hanem az egész magyar sportért, egész Magyarországért".

"Ha majd a Milánó feletti településeken versenyeztek, gondoljatok arra, hogy az egész országot képviselitek. Ti a fogyatékosságotokkal együtt versenyeztek, és azért vagyunk különösen büszkék rátok, mert így vállaljátok a léteteket" - mondta az MPB elnöke.

Az eskü szövegét jeltolmács segítségével Heidum Bernadett olimpiai negyedik helyezett, világbajnoki ezüstérmes, Eb-győztes rövidpályás gyorskorcsolyázó mondta el.

A siketlimpián Magyarországot a tavaly egyformán Európa-bajnoki bronzérmes férfi és női curlingcsapat, valamint Tulcsik Melinda alpesi síző képviseli.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.