Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Esküvő a tarajkai (Magas-Tátra) jégtemplomban

2013.12.19. | Szerző: sielok.hu
A Magas-Tátrában az idei téli szezon egyik újdonsága a Tarajkán felépített jégtemplom. Ennek felépítésében 12 jégszobrász vett részt, akik 280 darab, összesen 28 tonna súlyú jégtömbből készítették el a jégtemplomot. Kétkezi munkájuknak köszönhetően a jégtömbök jégből készült templommá álltak össze.
A Magas-Tátra.info beszámolója szerint jégtemplom épült a Magas-Tátrában. Az Ótátrafüred (Stary Smokovec) feletti Tarajka (Hrebienok) részen található, siklóval is megközelíthető jégtemplom ingyen látogatható a szezonban.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
"Már nagyon várom a pillanatot, amikor beléphetünk végre a jégtemplomba, melyet a látogatók belépődíj nélkül tekinthetnek meg, és amelyben Bach, Mozart és Beethoven zenéit hallgathatják majd. Különböző kulturális programokkal, koncertekkel készülünk, és esküvőt is rendeznek majd itt” – mondta el Lenka Ma»aąovská, a Magas-Tátra Regionális Idegenforgalmi Szervezet vezetője. A jégtemplom megálmodója a csehországi Plzenben élő jégszobrász, Frantiąek Bálek.
Az első esküvőt már meg is rendezték és a jégtemplom mától már a nagyközönség számára is nyitva áll.
A jégtemplom felépítéséhez szükséges jeget a lengyelországi Wroclawból szállítják a Magas-Tátrába. Ilyen méretű jégtemplom Ma»aąovská szerint még soha nem épült Közép-Európában, hasonló épületek azonban ismertek Európában, főleg a skandináv országokban. „Az Alpokban eddig azonban csak kisebb méretű hasonló épületeket építettek” – tette hozzá az igazgató. A jégtemplomban érzékelhető hideget a padok szőrborításával, a mennyezet dekorációs szövetborításával, számos lámpával és kristálycsillárral igyekeznek enyhíteni.

Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 45 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.