Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Esküvő a tarajkai (Magas-Tátra) jégtemplomban

2013.12.19. sielok.hu

A Magas-Tátrában az idei téli szezon egyik újdonsága a Tarajkán felépített jégtemplom. Ennek felépítésében 12 jégszobrász vett részt, akik 280 darab, összesen 28 tonna súlyú jégtömbből készítették el a jégtemplomot. Kétkezi munkájuknak köszönhetően a jégtömbök jégből készült templommá álltak össze.
A Magas-Tátra.info beszámolója szerint jégtemplom épült a Magas-Tátrában. Az Ótátrafüred (Stary Smokovec) feletti Tarajka (Hrebienok) részen található, siklóval is megközelíthető jégtemplom ingyen látogatható a szezonban.

Kép: Región Vysoké Tatry
Kép: Región Vysoké Tatry
"Már nagyon várom a pillanatot, amikor beléphetünk végre a jégtemplomba, melyet a látogatók belépődíj nélkül tekinthetnek meg, és amelyben Bach, Mozart és Beethoven zenéit hallgathatják majd. Különböző kulturális programokkal, koncertekkel készülünk, és esküvőt is rendeznek majd itt” – mondta el Lenka Maťašovská, a Magas-Tátra Regionális Idegenforgalmi Szervezet vezetője. A jégtemplom megálmodója a csehországi Plzenben élő jégszobrász, František Bálek.
Kép: Región Vysoké Tatry
Kép: Región Vysoké Tatry
Az első esküvőt már meg is rendezték és a jégtemplom mától már a nagyközönség számára is nyitva áll.
Kép: Región Vysoké Tatry
Kép: Región Vysoké Tatry
A jégtemplom felépítéséhez szükséges jeget a lengyelországi Wroclawból szállítják a Magas-Tátrába. Ilyen méretű jégtemplom Maťašovská szerint még soha nem épült Közép-Európában, hasonló épületek azonban ismertek Európában, főleg a skandináv országokban. „Az Alpokban eddig azonban csak kisebb méretű hasonló épületeket építettek” – tette hozzá az igazgató. A jégtemplomban érzékelhető hideget a padok szőrborításával, a mennyezet dekorációs szövetborításával, számos lámpával és kristálycsillárral igyekeznek enyhíteni.

KOMMENTEK

Szállástippek
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.