Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Farkas Norbert: az óceán és a hegycsúcsok között

2012.08.29. sielok.hu

Farkas Norbert: az óceán és a hegycsúcsok között Óriási edzésprogrammal folytatódott Farkas Norbert téli felkészülése az új-zélandi alpesi sí-edzőtáborban. Norbira nehéz időszak vár, hiszen a következő napokban kéthetes versenysorozaton vesz részt.
A versenyeket követően egy hét kőkemény edzéssel folytatta felkészülését az Új-Zélandon táborozó Farkas Norbert. A Felix Promotionnel együttműködő alpesi síző Cardronán (a Coronet Peakhez képesti helyszínváltozást az indokolta, hogy a cardronai pálya jobb állapotban van és több rajta a hó) gyakorolt, a szlovák és az angol csapattal közösen. Egy-egy nap legalább három óra gyakorlás jutott neki, ennyi idő alatt, profi körülmények között legalább 7-8 menetre volt idő és lehetőség.

„Az edzők folyamatosan kameráznak, amit este közösen elemzünk. Óriás-műlesiklást edzettünk, időméréssel, az angolokkal és a szlovákokkal mentünk egy pályában. Jól ment, végre jól is éreztem, és az időeredményeim is jók lettek. Nyolc menetet mentünk, és csak egyszer estem ki, úgyhogy kezd összeállni minden” – mondta Norbi.

Az óriás-műlesiklás után egy kevés lesiklás is „belefért” a heti programba, ami sorozatban hat edzésnapot jelentett. Norbi és edzője, Armin Brunner a maratoni menetet rövid kirándulással zárta, méghozzá Fiordlandbe, az óceán partjára.

Tél Új-Zélandon
Tél Új-Zélandon
„Összességében szerintem a táj nem nagyban különbözik Ausztriától, de az életmód nagyon más. Az egész 200 km-es úton legfeljebb 5 autóval találkoztunk, és végig a civilizációtól teljesen távol lévő farmok mellett jöttünk el. Mindenhol volt egy lakóház, attól 300 méterre egy istálló, és ezek mellett egy mezőn vagy 500 bárány” – mesélte élményeiről a Cason és a Vodafone támogatásával készülő Farkas Norbert.

Norbira nehéz időszak vár, hiszen a következő napokban kéthetes versenysorozaton vesz részt.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.