Menü ≡

Farkas Norbi a fél mezőnyt megelőzte a sí-vb-n

2013.02.18. | Szerző: sielok.hu
Farkas Norbert képviselte hazánkat Schladmingban az alpesisí-világbajnokság pénteki napján. A Felix Promotion menedzserirodával együttműködő sportoló 85-ös rajtszámmal sokat javítva, a 47. helyen végzett az óriás-műlesiklás főfutamában.
h i r d e t é s
Norbi a selejtezőben a 35. helyen végzett, de a főfutamban már a világsztárok is lécet csatoltak, így 85-ös rajtszámmal készülődhetett csúszáshoz. A 21 éves sportoló terve az volt, hogy az első 60-ban végez, hiszen így a délutáni futamban is elindulhatott. Sikerült elérni a célt, 1:24.58-ös ideje az 54. leggyorsabb volt a 99 fős mezőnyben.

„Picit bizonytalan menet volt, tudtam volna jobban is harcolni" – emlékezett vissza a síelő. „De új volt a környezet, szokatlan volt a pálya, amely olyan tükörsima volt, hogy visszatükröződött róla az arcom. Szerintem két másodperccel is tudtam volna jobbat csúszni, de legalább a 60-ba berekültem és elég sok embert megelőztem."

A délutáni futamban tovább javított Norbi és végül 2:47.54-es összetett idővel a 47. helyen végzett élete második felnőtt világbajnokságán. „A második már könnyebb volt, mert tudtam, mire számítsak, otthonosan mozogtam a pályán. A felső rész nagyon jó volt, de a közepén még gyorsabb voltam, 40 alá is befértem ott."

A sportoló ezzel megdöntötte egyéni rekordját, hiszen két évvel ezelőtt a 63. helyen végzett a vb-n. Ráadásul az sem elhanyagolható tény, hogy két nappal a torna vége előtt a legjobb eredménnyel rendelkezik a magyar férfiak között. „Összességében meg vagyok elégedve a tornával. Az ifjúsági vb-re viszont nem megyek. Pihenek pár napot, aztán ráállunk a FIS-pontok javítására, hogy a Szocsiba a téli olimpiára minél jobb formában érkezhessek.

Norbi tehát profi sportolóhoz méltóan már előre tekint, már most 2014 lebeg a szemei előtt. A vb-t egyébként a magyar felmenőkkel rendelkező amerikai Ted Ligety nyerte meg nagy fölénnyel, aki ezzel félévszázados csúcsot beállítva a harmadik aranyérmét szerezte Schladmingban.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »