Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fehérbe öltözött a Sípark, hírek az idei fejlesztésekről

2013.11.26. Sípark.hu

Megérkezett a várva várt első havazás! A délelőtti órákban már 5 cm volt a hóréteg vastagsága Mátraszentistvánban. A Síparkban készen állunk a nyitásra, csak megfelelően át kell fagynia a talajnak és indulhatnak a hóágyúink. Ahogy az elmúlt 11 évben, idén is büszkén mutatjuk be legújabb fejlesztéseinket.
A 2013/2014-es szezon fejlesztései:

SíoktatóPark:

Új mozgójárdával bővül a Sípark. A 15 méter hosszú “varázsszőnyeg” a gyermekek tanulásában lesz nagy segítség. Szezonkezdetig elkészül a gyermekmelegedő a SíoktatóPark felső részén. Ezek után lehetőség nyílik újabb szolgáltatások bevezetésére a síoktatás területén. Például ilyen a “Játék a hóban” elnevezésű foglalkozás, amely téli körülményekhez való szoktatást teszi lehetővé. Az elfáradt, fázósabb gyerkőcök a melegedőben pihenhetnek meg.

Újra le lehet síelni a nagy TatraPoma korongos felvonó aljába:

Lebontásra került az 1-es pálya végén található - a sípálya egy részét leválasztó - kerítés. Évekig tartó tárgyalást követően végre sikerült megállapodni a tulajdonossal és a területet megvásároltuk. Ettől a szezontól ismét használni lehet az “A”-jelű sífelvonó legalsó beszállóját, a pálya teljes szélességében síelhető, és még az alsó víztározó bővítésére is lehetőségünk lesz a következő években.

Hókészítés és pályaelőkészítés fejlesztése:

Idén 2 db régebbi Lenko típusú hóágyúnkat lecseréltük a legmodernebb amerikai új SMI gyártmányú hóágyúra. Hótaposógépeink alapos gyári szervizelésen estek át, a PistenBully 300-as gépet pedig tetőtől talpig megújítottuk. Az új lesimító résszel pedig még profibb pályaminőség biztosítható.

Kör-bár fejlesztése:

Újjáépített bárpult, stílusos bútorzat, infra hősugárzók, páramentesítés és hangrendszer teszi komfortosabbá a Kör-bárt. Az átépítéssel panoráma kilátás tárul a helyiség bármely részében ülő vendég elé. Érdekesség, hogy innen a Nagy Fátráig ellátni tiszta időben!

Új beléptető kapuk:

Elkezdtük a 2008-ban vásárolt SKIDATA beléptető kapuk lecserélését a legújabb modellekre. A három vadonatúj EasyGate kapu gyorsabb, precízebb áthaladást biztosít. (A gyártó kivezette a piacról az eddig gyártott chipkártyáit, és az új kártyák már nem lesznek kompatibilisek csak az új kapukkal.) Az egyik új beléptető a nagy TatraPoma korongos „régi-új” beszállójába került, így összesen a két nagy felvonóhoz (A, B) az eddigi kettő helyett, három kapun lehet áthaladni. Jövőre tervezzük, hogy az összes többi felvonónál lecseréljük a kapukat.

Mátrai elektromos hálózat fejlesztése, stabilabb áramszolgáltatás:

Az áramszolgáltató a tavalyi áramkrízisre válaszul mintegy 100 millió forintból fejleszti a mátrai hálózatát. Végig gallyazták a légvezetékek pásztáját, a veszélyes fákat kivágták, és a kritikus szakaszon földkábelt fektettek le. Nagyon fontos, hogy gyors reagálást tesz lehetővé az, az automatizált transzformátor állomás, amit a napokban telepítettek. Így egy esetleges hiba alkalmával több óráról néhány percre rövidül az átállás – mint bárhol az országban. A beruházások a szolgáltató szerint jövőre is folytatódnának újabb fölkábelek lefektetésével.

A Doppelmayr tányéros sílift építése átcsúszik jövőre:

Nyáron egy újabb Doppelmayr tárcsás sífelvonó építése volt betervezve, melyet a „D”-jelű tanuló korongos lift mellé szerettünk volna telepíteni. A több tízmillió forintba kerülő felvonó és az új beléptető kapuk meg is érkeztek időben. A létesítéshez kizárólag a környezetvédelmi hatóság nem járult hozzá, és újabb vizsgálatokat követelt. Az erről szóló határozatot sajnos olyan későn kaptuk meg, hogy érdemben a szezon előtt már reagálni sem tudunk rá, nem hogy építkezzünk. Az ügymenetről szólva kétségeink támadtak, mert a határidők kétszeres túllépésén kívül, a hatóság elírta a terület helyrajzi számát, valamint a terület természetvédelmi besorolását is rosszul tüntették fel. Amennyiben sikerül zöld ágra vergődni a hatósággal, a felvonót jövőre felépítjük.

Egyéb fejlesztések és karbantartások:

A szokásos sífelvonó és hóágyú karbantartás mellett, két lift kötele is cserére érett. A hüttében hőszigeteltük, burkoltuk a raktárat, újrafestettük a belső tereket, újabb gépeket vásároltunk. Bővítettük kívül és belül a bútorzatot. Nyáron több száz méter hosszúságban épültek és újjáépültek karámkerítéseink és védőhálókat is vásároltunk. Fontosabb ingatlanok is megvásárlásra kerültek, melyek a jövőbeni fejlesztéseinknek adnak zöld utat.

Faültetés, és új gyepgazdálkodás bevezetése:

Az ősszel mintegy 800 db fát ültettünk a pályaszéleken. A Sípark magán és önkormányzati területein közjóléti funkciót is ellát, így a sportolás mellett, nyáron a kiránduló vendégek felüdülését is szolgálja. A jelölt turistautak és a tanösvény karbantartásához az erdők, a kaszálók rendben tartása is hozzátartozik. A környezetvédelmi hatóság előírására a korábban elrendelt kaszálási technológia helyett, idén újabb bevezetésre volt szükség. A területről hetek óta kézi erővel kell eltávolítunk a kaszálékot, mivel a korábban vásárolt, és hatósággal jóváhagyott szárzúzásos fűkaszagép már nem felel meg a hivatalos álláspontjuk szerint.

A nagy fejlesztéseink mellett számos apróság és kiegészítő teszi majd kényelmesebbé a szolgáltatásainkat, amely úgy teljesedik ki igazán, ha Ön is eljön személyesen és megtapasztalja ezt az igazi alpesi hangulatot!
KOMMENTEK
kovacspeter.ski | 2013.11.26. 09:50
Nagy elismerést érdemel a beszámoló!!!
stetinat | 2013.11.26. 21:17
Gratulálok! Jó szezont kívánok!

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.