Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Közel 50 millió eurós fejlesztés a Ski amadé régióban

2014.09.18. sielok.hu

Közel 50 millió eurós fejlesztés a Ski amadé régióban Bár az előző tél az átlagosnál melegebb volt, a szezon mégis 126 (!) napig tartott a Ski amadé régióban. Ez a rekord elsősorban annak köszönhető hogy a fejlesztési pénzek nagy részét az előző szezonban is a hóágyúkapacitás növelésére, a sípályák minőségének javítása, valamint a szolgáltatások bővítésére fordították.
Mindezt Dr. Christoph Eisinger úr, a Ski amadé síbérletszövetség vezetője ismertette, aki ezen a héten Budapesten járt, és sajtótájékoztatón mutatta be a magyar síelők körében egyre népszerűbb régiót, ahova telente 9-10 ezer magyar vendég érkezik.

A Ski amadé régióba érkezőket a következő téli szezonra 760 km lesiklópálya, 90 ülőfelvonó, 47 kabinos felvonó, 81 csákányos és 52 gyakorlólift várja. Télire a felvonótársaságok 1400 alkalmazottja, valamint összesen 4500 hóágyú gondoskodik arról, hogy a sípályák mindig tökéletes állapotban legyenek, illetve a felvonók probléma nélkül üzemeljenek. A Ski amadé sípályáinak idén már 90 százaléka (!) hóágyúzható, ez csaknem 684 kilométernyi biztosan behavazott sípályát jelent. A Ski amadé síszövetség évről-évre invesztál a szolgáltatások minőségének javításába és a hóbiztonság növelésébe. Ennek köszönhetően a síszezon november végétől egészen húsvétig tart.
Az idei téli szezonra a Ski amadé összesen 47 millió eurót fektetett be különböző projektekbe. Az összeg jelentős részét a sípályák és a hóágyúrendszerek kibővítésére és fenntartására fordították. A legfontosabb újítások egyike a Salzburger Sportwelt régióban található Zauchensee síterep Gamskogel II kétszemélyes ülőfelvonójának cseréje egy ultramodern hatszemélyes ülőfelvonóra.

Fontos szerepet kapnak a fejlesztések során a digitális szolgáltatások, mobil applikációk. Okostelefonra bárki ingyenesen letöltheti a Ski amadé appot, ami sok hasznos infóval látja el az itt síelőket, segít a tájékozódásban. Népszerű a sípályákon elérhető nyílt wifi hálózat, ezt a vendégeknek kb. 50%-a rendszeresen használja. Újdonság idén az online síbérletvásárlás, mellyel időt spórolhatunk és az okos-síszemüvegbe épített navigációs alkalmazás.

Alpesi világkupa futamok a Ski amadé területén

Az idei téli szezonban is rendeznek FIS alpesi világkupa futamokat a Ski amadé síszövetségben:
  • 2015. január 10-én és 11-én Bad Gasteinban rendezik a FIS snowboard világkupa „Parallel-Slalom” versenyét,

  • 2015. január 13-án Flachauban rendezik az Audi FIS sí világkupa női éjszakai szlalomversenyét,

  • 2015. január 27-én Schladmingban rendezik meg a hangulatos Night Race-t, a férfi világkupa legendás esti futamát.
Ski amadé imagefilm 2014/15

Bővebb infó, magyarul is: www.skiamade.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.