Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hogyan csökkenthető a síturizmus ökológiai lábnyoma?

2021.10.03. sielok.hu

Ha mostantól a síturizmus minden résztvevője jobban odafigyel az utazás és fogyasztás optimalizálására, és minden lehetséges módon törekszik a pazarlás elkerülésére, akkor nagyot léphetünk előre a fenntarthatóság felé.
Tegyünk együtt azért, hogy a fenntartható maradjon a síturizmus! | Kép: siutak.hu
Tegyünk együtt azért, hogy a fenntartható maradjon a síturizmus! | Kép: siutak.hu
"Amit ma teszünk, meghatározza a jövő generációjának életét." - ezt a gondolatot a SKI TRAVEL EUROPE Kft. csapata fogalmazta meg. A siutak.hu csapata egy Fenntarthatósági Stratégiát állított össze, amivel a síelők figyelmét szeretnék felhívni a környezetvédelem fontosságára. "Az utazás iroda célja, hogy Közép-Kelet Európa első olyan online sí utazási irodájává váljon, amely fenntartható elveket képvisel! Bízunk abban, hogy úttörőként sokan követnek majd minket!"

"A tömegturizmus sajnálatos módon akarva akaratlanul befolyást gyakorol az ökoszisztémára. Mi megpróbálunk arra odafigyelni, hogy a túráinkkal a lehető legkisebb hatással legyünk arra a gyönyörű hegyi környezetre, amelyben szeretnénk majd gyermekeinket is síelni látni! Hogy a gyermekeink fognak-e még síelni, az rajtunk múlik! Cselekvés helye az ITT, ideje pedig a MOST!" - áll a síutakat szervező utazási iroda közleményében.

Budapesten tartott múlt heti sajtótájékoztatóján Christoph Eisinger, a Ski amadé ausztriai sírégió ügyvezetője is kiemelte, milyen fontos kérdés lett napjainkra a fenntarthatóság a síturizmusban. A Ski amadé mindig is úttörőnek számított, különösen a technológiai fejlesztések terén – így lesz ez a 2021/2022-es téli szezonban is - jelentette ki. A régió fontos lépést tesz a környezetkímélő, zöld üdülés felé. "Weboldalukon az üdülővendégek a síelés minden aspektusáról tájékozódhatnak az utazástól kezdve a szálláson és felvonókon át egészen a gasztronómiáig és tippeket is kapnak, hogyan tegyék fenntarthatóbbá a síüdülésüket." - hangsúlyozta.

"Mi nem egy nagy multinacionális nagyvállalat vagyunk, hanem sok családi vállalkozásból álló egyesülés, csak összefogva tudjuk jól működtetni a téli turizmust és virágzóvá tenni az országot. A helyi termelők és vendéglátók, valamint a régióba látogató vendégek közösen tudnak tenni azért, hogy ebből a körforgásból mindenki profitáljon." - hangzik a régió közleménye. További részletek olvashatók a www.skiamade.com/stay oldalon.
Az Alpok legmagasabban fekvő alpesi piaca helyi termelők áruival a Ski amadé régióban
Az Alpok legmagasabban fekvő alpesi piaca helyi termelők áruival a Ski amadé régióban
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.